Branded App by Wix: Een Apple developer-account maken en koppelen

Leestijd 5 minuten
Voordat je jouw app live in de App Store kunt krijgen, moet je je registreren voor een Apple Developer-account. Het grootste deel van dit proces vindt plaats via de Apple Developer-website. Zodra Apple je echter informatie als je API- en PN-sleutel geeft, ga je terug naar je Branded App-dashboard en voeg je de informatie toe aan de vereiste velden.
Let op:
Om een Apple developer account aan te maken, moet je je ook inschrijven voor het Apple developer programma. Dit zijn afzonderlijke kosten via Apple vanaf $99,– per jaar. Lees meer
Volg de onderstaande stappen of bekijk hoe we het proces van het maken en koppelen van een Apple Developer-account doorlopen in onze instructievideo.

Stap 1 | Maak je Apple ID aan of log in op je Apple ID

Je gebruikt je Apple ID om je in te schrijven voor het Apple Developer-programma. Als je nog geen Apple ID hebt, moet je er eerst een aanmaken. Als je een bestaand Apple ID hebt, kun je de eerste vier instructies hieronder overslaan.

Om toegang te krijgen tot je Apple ID:

1. Ga naar je Branded App-dashboard in je Wix-account.
  2. Klik op het Ontwikkelaarsaccounts-tabblad.
  3. Klik onder Apple Developer-account op Koppelen. Hier geef je Wix alle benodigde informatie die we nodig hebben om je te koppelen aan je Developer-account.
  4. Klik op Stap 1 Maak een Apple ID aan en volg de instructies.
  5. Zodra je een Apple ID hebt aangemaakt, klik je rechts onder Vereiste info op Ik heb een nieuw Apple ID gecreëerd. Als je al een bestaande Apple ID hebt, klik je op Ik heb al een bestaande Apple ID
Maak een Apple ID aan, stap 1.
  1. Klik op Doorgaan om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 2 | Schrijf je in voor het Apple Developer-programma

Zodra je Apple ID is gekoppeld, kun je deze gebruiken om je aan te melden voor het Apple developer programma. Deze stap wordt gedaan op de Apple developer-website. In deze fase koop je ook een lidmaatschap.
Let op:
Als je al een bestaande Apple Developer-account hebt, kun je deze bij deze stap koppelen.

Om je aan te melden voor het Apple Developer-programma

1. Volg de stappen onder Aanmelden voor het Apple Developer-programma om je te registreren voor het programma en een lidmaatschap aan te schaffen. Zodra je ingeschreven bent, zal Apple je gegevens controleren (dit kan tot twee werkdagen duren) en je een activeringsmail sturen.
  2. Zodra je een activeringsmail hebt ontvangen, ga je terug naar het Ontwikkelaarsaccounts-tabblad van je Branded App-dashboard en klik op Stap 2 Apple Developer-account aanmaken.
  3. Klik rechts onder Vereiste inforechts op Ik heb een nieuw Apple Developer-account aangemaakt.Als je al een bestaand account hebt, klik je op Ik heb al een Apple Developer-account.
  4. Klik op Doorgaan.
Apple Developers-account stap twee en vereiste informatie.

Stap 3 | Stel je pushmeldingssleutel in en koppel deze

Door een PN-sleutel te koppelen, kan Wix jouw pushmeldingen verzenden naar al je leden die iOS-apparaten gebruiken. Voordat je een PN-sleutel aan Wix kunt koppelen, moet je deze op Apple instellen.

Om een pushmeldingssleutel in te stellen en te koppelen:

1. Volg de stappen onder Pushmeldingssleutel koppelen. Je wordt gevraagd een sleutel in te stellen via de Apple Developer-website.
  2. Zodra je je sleutel-ID hebt, volg je de stappen onder Vereiste informatie verstrekken . Vul rechts in het Vereiste info-gedeelte je sleutel-ID, PN-sleutelbestand en team-ID in.
  3. Klik op Doorgaan.

Stap 4 | Koppel de API-sleutel

De laatste stap om je Apple developer account te registreren, is om Wix toegang te geven tot het account, zodat Wix de app namens jou kan indienen.

Om een API-sleutel te koppelen:

1. Volg de stappen onder Een applicatieprogrammeersleutel koppelen. Je stelt deze sleutel in via App Store Connect.
  2. Nadat je een API-sleutel hebt gegenereerd, volg je de stappen onder Vereiste informatie verstrekken. Vul vervolgens rechts in het Vereiste info-gedeelte de Issuer ID, Key ID en API-sleutelbestand in.
  3. Klik op Opslaan.

Stap 5 | Wacht op goedkeuring

Je kunt de voortgang zien in het Ontwikkelaarsaccounts-tabblad van je Branded App-dashboard. Zodra je gegevens zijn goedgekeurd, verandert de status in 'Goedgekeurd'.
Let op:
Het goedkeuringsproces kan tot één werkweek duren.

Instructievideo

Volg het proces voor het maken en koppelen van een Apple developer account stap voor stap zoals we doen in de instructievideo.

Veelgestelde vragen

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over het maken en koppelen van een Apple developer account: