Wix Video: Wix Video toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Als maker van video-inhoud of bedrijfseigenaar weet je hoe belangrijk het is om je video's op een manier te presenteren die de aandacht van je bezoekers trekt.
Dat is waar Wix Video om de hoek komt kijken. Met Wix Video kun je je video's op je website weergeven, je bezoekers betrekken met aanpasbare functies en zelfs geld verdienen met je inhoud.
In dit artikel leiden we je door het proces van het toevoegen en instellen van Wix Video, zodat je je video's met de wereld kunt delen.
Een screenshot van Wix-video's.

Stap 1 | Voeg Wix Video toe aan je website

Voordat je Wix Video op je website kunt gebruiken, moet je deze toevoegen aan je Editor. Je kunt kiezen uit zes indelingen, elk ontworpen om je video-inhoud op de best mogelijke manier te presenteren. Probeer ze allemaal uit en kies degene die je het leukst vindt.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Video en muziek.
  4. Selecteer Wix Video.
  5. Sleep de betreffende videospeler naar je pagina.
Een screenshot van het toevoegen van Wix Video in de Wix Editor.

Stap 2 | Voeg video's toe aan je bibliotheek

Nadat je Wix Video aan je website hebt toegevoegd, kun je beginnen met het uploaden van je video's naar je videobibliotheek. Het opslaan van je video's in je videobibliotheek is een uitstekende manier om je inhoud op één centrale locatie te bewaren, waardoor het gemakkelijker wordt om je video's op je website te beheren en tentoon te stellen.
Wix Video-opslag:
Elke video die je uploadt naar Wix wordt veilig gehost op de servers van Wix. Deze bestanden tellen mee voor de totale opslaglimiet van je website. Vanuit Opslag beheren in de instellingen van je website kun je zien hoeveel opslagruimte je website in totaal gebruikt.

Als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je je website upgraden. Naast extra ruimte voor het uploaden van meer video's, krijg je ook toegang tot extra opties om geld te verdienen met je content.

Om video's toe te voegen aan je videobibliotheek:

1. Ga naar je Videobibliotheek.
    Tip: Werk je in de Editor? Selecteer het Wix Video-element en klik op Video's beheren om hier te komen.
  2. Kies hoe je je video('s) wilt uploaden:
Een screenshot van de videobibliotheek als je nog geen video's hebt geüpload.

Stap 3 | Organiseer je video's in kanalen

Het maken van kanalen voor je video's is een goede manier om je inhoud georganiseerd te houden en het voor kijkers makkelijker te maken om de onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn te vinden. Door specifieke kanalen te maken, kunnen kijkers snel navigeren naar de inhoud die ze willen bekijken, waardoor hun algehele ervaring op je website verbetert.

Om je video's in kanalen te organiseren:

1. Ga naar je Videobibliotheek op het dashboard van je website.
  2. Klik links op het Kanalen-tabblad.
Het Kanalen-tabblad waarop je moet klikken op het dashboard van je website om naar Wix Video-kanalen te gaan
  1. Maak je eerste kanaal:
    1. Klik rechtsboven op Nieuw kanaal .
    2. Klik op Kanaal.
  2. Klik naast Kanaalinformatie op Bewerken en stel de naam, beschrijving, enzovoort van het kanaal in
  3. Klik naast Video's in kanaal op Video's toevoegen.
  4. Selecteer de video('s) die je aan het kanaal wilt toevoegen.
  5. (Optioneel) Versleep de video's om ze in een andere volgorde te zetten.
Een screenshot van kanalen op het Wix-dashboard.

Stap 4 | Kies wat je op je website wilt weergeven

Met Wix Video heb je volledige controle over welke inhoud op je website wordt weergegeven. Of je nu een specifieke video op een bepaald moment wilt laten zien of een nieuw kanaal wilt onder de aandacht brengen bij je bezoekers, je kunt je website aanpassen aan jouw behoeften.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik in je Editor op het Wix Video-element.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Video's-tabblad.
  4. Kies wat je wilt weergeven:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.