Wix Video: Een livestream encoder downloaden

Leestijd 3 minuten
Om video's live vanaf je computer te streamen, heb je een encoder nodig. Een encoder is de software die de camera van je computer verbindt met de stream.
Belangrijk:
  • De output moet om 'Simple' staan. Als deze op 'Advanced' staat, kan dit problemen veroorzaken met de livestream.
  • Dit artikel gaat over het downloaden van de OBS-encoder, maar je kunt elke encoder die je wilt kiezen om te downloaden zolang deze custom keys ondersteunt.

Stap 1 | Download het installatieprogramma van OBS Studio

1. Ga naar de OBS Studio-downloadpagina.
  2. Selecteer op de downloadpagina het besturingssysteem van je computer.
  3. Scroll omlaag en klik op Download Installer.

Stap 2 | Installeer de encoder op je computer

1. Open het OBS-installatieprogramma op je computer.
    Let op: Als je een verificatievenster te zien krijgt, klik je op Install anyway.
  2. Klik op Next.
  3. Klik op I Agree.
  4. Kies waar het bestand moet komen en klik op Next.
  5. Controleer de componenten en klik op Installl.
  6. Klik op Finish

Stap 3 | Verbind je camera met de encoder

1. Open de OBS Studio Encoder op je computer. Zo ziet het pictogram eruit:
2. Klik linksonder onder Sources op Add .
3. Selecteer in de lijst Video Capture Device.
4. Selecteer Create New, geef je camera een naam en klik op OK .
5. Selecteer in de Device-vervolgkeuzelijst de geïntegreerde camera van je computer en klik op OK .

Stap 4 | Wijzig je streaming-instellingen

1. Open de OBS Studio Encoder op je computer.
  2. Klik rechtsonder op Settings.
  3. Selecteer het tabblad Output om de codec-, audio- en videobitrates te wijzigen.
  4. Selecteer het tabblad Video om de videoresolutie te wijzigen.
Let op: Zorg voor de beste resultaten dat je de volgende instellingen niet overschrijdt:
  • Videoresolutie: 720p (1280x720)
  • Codec: x264
  • Video bitrate: ~2500 kbps
  • Audiobitsnelheid: AAC 44,1 kHz ~ 128 kbps
Heb je deze stappen voltooid en ben je klaar om live te gaan?
Lees hier hoe je je stream online zet.
Let op:
Momenteel biedt Wix Video alleen ondersteuning en probleemoplossing voor de OBS Studio-encoder. Andere encoders maken mogelijk geen verbinding met Wix Video. Als je een andere encoder wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je weet waar je de Server-URL en de streamcode moet invoeren.