Wix Studio: Facturen maken en beheren

Leestijd 5 minuten
Maak, verzend en volg facturen terwijl je de betalingen van je klanten beheert in Wix Studio. Personaliseer facturen en e-mail ze rechtstreeks naar je klanten, die hun facturen gemakkelijk kunnen bekijken en betalen via een aangepaste link.
Een screenshot van een factuur die naar een klant is verzonden.
Let op:
Deze functie is beschikbaar voor specialisten die deel uitmaken van de Wix Marketplace.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je Wix Studio-werkruimte is gekoppeld aan een betaalmethode, zodat je online betaald kunt worden. Om een betaalmethode in te stellen, ga je naar Facturen in je Wix Studio-werkruimte, klik je rechtsboven op Meer acties en klik je op Betalingen ontvangen.
In dit artikel lees je meer over:

Facturen maken en naar klanten versturen

Maak een factuur en stuur deze naar je klant. Je klanten ontvangen een e-mail met hun factuur en een link om de betaling te voltooien en je wordt online betaald.

Om een factuur te maken:

1. Ga naar Marketplace-overzicht in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik links op het Facturen-tabblad.
  3. Klik rechtsboven op Nieuw creëren en selecteer Factuur.
    Tip: Je kunt ook periodieke facturen maken om wekelijks, maandelijks of jaarlijks betaald te worden.
  4. Voer de volgende gegevens in voor deze factuur:
    • Vervaldatum: Kies een vervaldatum voor de factuur.
    • Klant: Kies een klant voor deze factuur.
    • Titel factuur: Voer een titel in voor deze factuur.
  5. Voeg de producten of diensten voor deze factuur toe:
    • Product of dienst: Selecteer een product of dienst om aan de factuur toe te voegen.
      Tip: Selecteer + Nieuw om een nieuw item aan te maken. Voer vervolgens de gegevens in en klik op Opslaan.
    • Aantal: Voer de hoeveelheid van het product of de dienst in.
    • Prijs: Voer een prijs in voor het product of de dienst.
    • (Optioneel) + Btw toevoegen: Voeg een of twee belastingtarieven toe aan het regelitem.
    • (Optioneel) Schrijf een beschrijving: Voer aanvullende details over het product of de dienst in.
    • (Optioneel) + Item toevoegen: Voeg extra producten of diensten toe aan je factuur.
    • (Optioneel) + Korting toevoegen: Pas een kortingspercentage toe op het totale bedrag.
  6. Voer aanvullende informatie voor de factuur in:
    • Opmerkingen: Voer eventuele opmerkingen in waarvan je wilt dat je klant hiervan op de hoogte is.
    • Voorwaarden: Voer eventuele voorwaarden in die van toepassing zijn op deze factuur.
  7. Kies ervoor om een voorbeeld te bekijken, op te slaan, de betaling te innen of om je factuur te verzenden:
    • Voorbeeld: Klik rechtsboven op Voorbeeld om de factuur te zien die je klant zal ontvangen.
    • Opslaan: Klik rechtsboven op Opslaan en sluiten om de factuur op te slaan en later te verzenden.
    • Betaling innen: Kies of je je klant wilt laten betalen met een creditcard of ontvangst van de betaling voor deze factuur wilt registreren.
    • Versturen: Klik rechtsboven op Factuur versturen om eerst de inhoud van de e-mail die je klant met de factuur ontvangt te bekijken of te bewerken. Klik op Versturen wanneer je klaar bent om te versturen.

Facturen beheren

Houd je facturen bij en krijg een overzicht van openstaande, achterstallige en totaal betaalde facturen. Breng wijzigingen aan en verzend een factuur vervolgens opnieuw per e-mail of deel deze via een unieke link. Dupliceer een bestaande factuur om tijd te besparen bij het maken van een nieuwe. Breng de kaart van een klant rechtstreeks in rekening vanaf hun factuur, en meer.
Een screenshot van het Facturen-tabblad in de Wix Studio-werkruimte.

Om je facturen te beheren:

1. Ga naar Marketplace-overzicht in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik links op het Facturen-tabblad.
  3. Klik naast de factuur op het Meer acties-pictogram.
  4. Selecteer een actie, zoals opnieuw verzenden via e-mail of link, een betaling registreren of in rekening brengen met een creditcard, bewerken of annuleren.
Let op:
Er zijn verschillende acties beschikbaar, afhankelijk van de status van de factuur. Je kunt bijvoorbeeld een factuur die al betaald of geannuleerd is niet bewerken.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over facturen in Wix Studio.