Wix Stores: Dropshipping instellen met Modalyst

Leestijd 7 minuten
Nadat je je webshop aan Modalyst hebt gekoppeld, kun je prijs- en verzendregels instellen en vervolgens beginnen met het kiezen van de producten die je in je webshop wilt verkopen.
Belangrijk:
Wix biedt nu twee manieren om Modalyst-producten te koppelen en toe te voegen:
  • Wix-dashboard: Voeg voorgestelde producten toe voor je webshop. Prijzen, verzending en meer zijn al ingesteld. Je kunt Modalyst-producten beheren vanuit het Wix-dashboard. Lees hoe
  • Voeg de Modalyst-app toe: In dit artikel wordt uitgelegd hoe je producten kiest, dropshipping-producten aanpast en beheert op de Modayst-website. Lees hieronder meer.
Kies uit de honderdduizenden kant-en-klare producten die de leveranciers van Modalyst aanbieden of maak je eigen print on demand-producten (POD).
Een screenshot met het Modalyst-dashboard.
Let op:
Zorg ervoor dat de producten die je selecteert voldoen aan de gebruiksvoorwaarden van Wix.

Stap 1 | Stel prijzen in

Er zijn twee manieren om productprijzen in te stellen in Modalyst:
Belangrijk:
Met algemene prijsregels gaat de prijs automatisch omhoog of omlaag wanneer de leverancier de prijs wijzigt. Wanneer je de prijs van een product overschrijft, wordt deze niet automatisch aangepast.

Stap 2 | Stel verzending in

Elke leverancier in Modalyst bepaalt naar welke regio's ze verzenden. Terwijl je naar producten zoekt, kun je de verzendkosten voor populaire bestemmingen bekijken.
Een geanimeerde gif die laat zien hoe je verzendkosten kunt toevoegen aan Modalyst.
Klik voor gedetailleerde verzendinformatie op More details, scrol vervolgens omlaag en klik op het Shipping-tabblad.
Een screenshot met het Verzenden-tabblad in de Modalyst-app.
Houd er rekening mee dat de verzendtarieven van leveranciers niet automatisch worden gesynchroniseerd met je Wix-webshop, dus je moet verzendregels maken in je Wix-dashboard.
Je kunt verzendkosten in rekening brengen of je wilt de productprijs verhogen zodat de verzendkosten worden gedekt en vervolgens gratis verzending aanbieden. De keuze is aan jou. Je kunt de tarieven en bestemmingen van de leverancier gebruiken om je te helpen.
Ga naar je Wix-dashboard om verzendregels in te stellen. Lees meer over het instellen van verzendtarieven

Stap 3 | Voeg producten toe aan je importlijst

Ga op zoek naar producten die je leuk vindt. Klik om de kant-en-klare producten aan je importlijst toe te voegen of begin met het ontwerpen van print on demand-producten.
Klik hieronder om te lezen hoe je het volgende kunt toevoegen:
Tip:
Producten die zijn toegevoegd aan de importlijst verschijnen nog niet in je Wix-webshop.

Stap 4 | Pas producten en productopties aan

Kant-en-klare producten die je hebt geselecteerd en print on demand-producten die je hebt ontworpen en opgeslagen, verschijnen in de importlijst. Daar kun je de instellingen van een product aanpassen voordat je het toevoegt aan je webshop.

Om producten en opties aan te passen:

1. Ga naar het Modalyst-dashboard.
  2. Klik op het Import List-tabblad.
  3. Update de instellingen op het General-tabblad:
    • Bewerk de productnaam.
      Tip: Namen kunnen maximaal 80 tekens bevatten.
    • Selecteer de categorie of categorieën waarin je het product wilt weergeven.
    • Bewerk de naam van de leverancier.
      Tip: Niet zichtbaar voor klanten.
  4. Werk de tekst op het Description-tabblad bij:
    • (Optioneel) Bewerk de productbeschrijving.
  5. Werk de instellingen op het Variants-tabblad bij:
    Tip: Alle Modalyst-producten moeten ten minste één productoptie hebben.
    • Klik op een variantafbeelding, selecteer de afbeelding die bij deze variant hoort en klik op Save.
    • Bewerk de SKU van de variant.
    • Werk andere variantbeschrijvingen bij.
    • Klik naast een variant op de Add to store-schakelaar om deze van je website te verbergen.
  6. Werk de instellingen bij op het Pricing-tabblad: Je kunt je algemene prijsinstellingen overschrijven.
  7. Werk de instellingen bij op het Media-tabblad: Deselecteer de vinkjes bij afbeeldingen die je niet wilt weergeven.

Stap 5 | Voeg producten toe aan je Wix-webshop

Zodra je klaar bent met het aanpassen van een product, kun je het toevoegen door op Add to store te klikken. Als je dat doet, wordt het product toegevoegd aan je Producten-tabblad op je Wix-dashboard en verschijnt het op je live website.
Een screenshot die laat zien hoe je een product aan je webshop kunt toevoegen.
Als je wilt, kun je in plaats van een product direct na het aanpassen toe te voegen, later meerdere producten tegelijk toevoegen.

Om meerdere producten aan je webshop toe te voegen:

1. Afhankelijk van de producten die je wilt toevoegen, volg je de stappen:
    • Alle producten:
      1. Klik op de pijl naast het nummer van het product dat je hebt.
      2. Selecteer alle producten of alle producten op de huidige pagina.
    • Individuele producten: Schakel de selectievakjes in naast de producten die je wilt toevoegen.
  2. Klik op Add to store.
    Tip: Als deze knop niet zichtbaar is, klik je op de Actions-dropdown en selecteer je Add to store.
Tip:
Producten verschijnen meestal in je Wix-webshop zodra je ze toevoegt. Houd er rekening mee dat het een paar minuten kan duren voordat producten met veel afbeeldingen live zijn.