Wix Stores: Geautomatiseerde reacties creëren voor productaankopen

Leestijd 3 minuten
Houd klanten betrokken bij je webshop door een geautomatiseerd antwoord te creëren dat ze ontvangen nadat ze je producten hebben gekocht. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail sturen met een couponaanbieding die een week na de eerste productaankoop binnenkomt.

Stap 1 | Stel de trigger in

De trigger is wat de automatisering in gang zet. In dit geval is de trigger een productaankoop. Je kunt beslissen of deze automatisering wordt verzonden wanneer een product wordt gekocht of alleen na de aankoop van geselecteerde producten.

Om de automatiseringstrigger in te stellen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik links op + Nieuw.
  4. Klik op de titel bovenaan om de automatisering een naam te geven.
  5. Selecteer Wix Stores uit de beschikbare apps.
  6. Selecteer Bestelling geplaatst.
  1. Selecteer welk product deze automatisering activeert:
    • Alle producten: De aankoop van elk product triggert een actie.
    • Specifieke producten: Alleen door jou gekozen producten activeren de automatisering:
      1. Selecteer Specifieke producten in de dropdown.
      2. Klik in het Selecteer een product-veld.
      3. Selecteer de relevante producten.
      4. Klik op Toepassen.

Stap 2 | Selecteer de geautomatiseerde reactie

Wix biedt verschillende manieren om te reageren op klanten nadat een trigger is geactiveerd. Kies of je een e-mail wilt sturen, een chatbericht, of misschien een coupon om je klant aan te moedigen nog een aankoop te doen.

Stap 3 | Stel de timing van je automatisering in

Het is de moeite waard even stil te staan bij het beste moment om geautomatiseerde reacties te versturen. Een klant die net een aankoop heeft gedaan, wil waarschijnlijk niet onmiddellijk een herinnering ontvangen om opnieuw te winkelen op je website. Misschien bereik je betere resultaten als je je bericht een week of twee na de eerste aankoop verstuurt.

Om in te stellen wanneer de automatisering wordt verzonden:

1. Klik op het Pijl-pictogramom het Timing-gedeelte uit te breiden.
  2. Selecteer een optie in het Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdownmenu.
    • Aangepaste tijd:(aanbevolen)
      1. Selecteer Dagen, Uren of Minuten.
      2. Klik op de pijlen omhoog en omlaag om het nummer in te stellen of voer een nummer in.
    • Direct: De actie wordt uitgevoerd zodra de trigger optreedt.
  3. Kies hoe vaak hetzelfde contact de automatisering kan triggeren.
    • Geen beperking: Dezelfde persoon kan de nieuwe automatisering een onbeperkt aantal keren triggeren.
    • Eenmaal per contact: Dezelfde persoon kan de automatisering maar één keer triggeren.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Dezelfde persoon kan de automatisering één keer per dag triggeren.
  4. (Optioneel) Klik linksonder op + Voeg een actie toe om een automatisering met meerdere stappen in te stellen.
  5. Klik op Activeren.