Wix Stores: Betalen voor klanten met Apple Pay

Leestijd 3 minuten
Na het instellen, kun je klanten het gemak bieden van betalen met Apple Pay op hun iOS-apparaat.

Welke klanten zien de Apple Pay-knop

Je kunt Apple Pay toevoegen aan je webshop, zelfs als je geen iOS-apparaat gebruikt.
Om de knoppen te zien, moeten klanten echter Safari gebruiken op iOS 11 of macOS Sierra, of hoger.
Let op:
  • Koppel een extra betaalmethode aan voor klanten die geen Apple Pay hebben.
  • Apple Pay is momenteel niet beschikbaar in de volgende mobiele apps: Spaces by Wix, Fit by Wix, Dine by Wix, of Branded app by Wix.
  • De kleur van de Apple Pay-knop kan worden aangepast op de Productpagina en in de Winkelwagen, maar niet op de Betaalpagina.

Betalen met Apple Pay

Na het selecteren van de Apple Pay-knop kunnen klanten betalen met Apple Pay door een van de creditcards of betaalpassen in hun wallet te selecteren.
Klanten zien alle verplichte selectievakjes of aangepaste betaalvelden die je hebt gemaakt nadat de verkoop is verwerkt op de Apple Pay-website. Lees meer over het aanpassen van je betaalpagina

Apple Pay-knoppen op de Productpagina

Je kunt op de Productpagina een Apple Pay-knop weergeven voor relevante klanten, samen met de Toevoegen aan winkelwagen-knop. Dit komt in plaats van de Nu kopen-knop. Als je PayPal ook hebt gekoppeld, verschijnen er 3 betaalknoppen.

Om een Apple Pay-knop op de Productpagina weer te geven:

1. Selecteer de Productpagina in de Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik onder Nu kopen op de Knop weergeven-schakelaar om deze in te schakelen.
  1. Klik op de Automatisch wijzigen op betaalmethoden-schakelaar om deze in te schakelen.

Apple Pay-knop in de Winkelwagen en op de Betaalpagina

Op de Winkelwagenpagina verschijnt de Apple Pay-knop samen met PayPal (indien gekoppeld) en een betaalknop (indien handmatige betalingen, Square, Stripe of een andere betaalprovider is gekoppeld).
Bovenaan de Betaalpagina wordt ook een Apple Pay-knop weergegeven. Dit betekent dat klanten hun gegevens niet zowel op je website als in Apple Pay hoeven in te voeren.