Wix Stores: Bestellingen annuleren en terugbetalen met behulp van de Wix Owner-app

Leestijd 4 minuten
Met behulp van de Wix Owner-app kun je waar je ook bent annuleringen en terugbetalingen afhandelen.Nadat je een bestelling hebt geannuleerd en/of terugbetaald, wordt de bestelstatus bijgewerkt om de wijziging weer te geven.

Lees hoe je:

Belangrijk:
Als de status van een bestelling eenmaal is gewijzigd in geannuleerd en/of terugbetaald, kan deze niet meer worden teruggedraaid.

Bestellingen annuleren en terugbetalen

Je kunt PayPal- of Stripe-terugbetalingen direct vanuit de Wix Owner-app verwerken. Andere bestellingen moeten buiten Wix om worden terugbetaald. Volg de onderstaande instructies om je gegevens bij te werken.

Om een bestelling te annuleren en terug te betalen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik op de Bestellingen-shortcut.
  3. Tik op de betreffende bestelling.
  4. Tik rechtsboven op het Meer weergeven-pictogram .
  5. Selecteer Annuleren en terugbetalen.
  6. Selecteer een optie:

Een bestelling annuleren

Je kunt ervoor kiezen een bestelling te annuleren als klanten bijvoorbeeld van gedachten veranderen en geen onbetaalde bestellingen meer willen.

Om een bestelling te annuleren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik op de Bestellingen-shortcut.
  3. Tik op de betreffende bestelling.
  4. Tik rechtsboven op het Meer weergeven-pictogram .
  5. Tik op Bestelling annuleren.
  6. (Optioneel) Breng je klant op de hoogte:
    1. Activeer Stuur een bevestigingsmail
    2. (Optioneel) Voer een notitie in voor je klant. De notitie verschijnt in de bevestigingse-mail.
  7. Tik op Volgende.
  8. Tik op Bestelling annuleren.

Bestellingen terugbetalen

Je kunt een bestelling terugbetalen aan een klant die niet volledig tevreden is met een product.

Om een bestelling terug te betalen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik op de Bestellingen-shortcut.
  3. Tik op de betreffende bestelling.
  4. Tik rechtsboven op het Meer weergeven-pictogram .
  5. Tik op Terugbetalen.
  6. Als de bestelling uit meer dan één artikel bestaat, selecteer je de producten en hoeveelheden die je wilt terugbetalen.
  7. (Als je de voorraad bijhoudt) Schakel de Voorraad bijwerken-schakelaar in of uit.
  8. Tik op Volgende.
  9. Selecteer een optie: