Wix Specialisten: Periodieke facturen maken in Klantfacturering

Leestijd 5 minuten
Maak een periodieke factuur en kies hoe vaak je je klant in rekening wilt brengen. Je kunt ervoor kiezen om je klant kosten in rekening te brengen voor je diensten en een Wix Premiumpakket, of alleen voor je diensten. Zodra je klant de eerste betaling heeft gedaan, wordt elke factureringscyclus automatisch de prijs van de factuur in rekening gebracht.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je je specialisten-account koppelt aan een betaalmethode die automatische facturering ondersteunt, zoals Wix Payments. Klik hier om een lijst met betaalproviders te bekijken die periodieke betalingen accepteren.
In dit artikel lees je meer over:

Een periodieke factuur met een Wix Premiumpakket maken

Je kunt periodieke facturen met daarop de kosten voor een Wix Premiumpakket en voor je diensten naar je klanten sturen. Zodra je klant de factuur betaalt, wordt zijn of haar website automatisch geüpgraded naar het geselecteerde pakket en krijg je jouw deel betaald via Wix Payments.
Belangrijk:
Om Wix Premiumpakketten toe te voegen aan de periodieke factuur, moet je Wix Payments gebruiken.
Let op:
  • Alle Wix Premiumpakketten zijn inclusief btw die wordt berekend op basis van het factuuradres in het Wix Payments-account.
  • Door je klanten rechtstreeks te factureren, ben jij de geregistreerde verkoper. Klanten zullen Wix niet op hun factuur zien.

Om een periodieke factuur met een Premiumpakket te maken:

1. Klik bovenaan je Wix-account op Specialisten dashboard.
  2. Klik links op het Klantfacturering-tabblad.
  3. Klik links op het Periodieke facturen-tabblad.
  4. Klik op Aan de slag of op + Nieuwe periodieke factuur.
  5. Selecteer Je diensten en een premiumpakket.
  1. Klik op de Factureringscyclus-dropdown en selecteer hoe vaak je de klant wilt factureren (maandelijks/jaarlijks).
  1. Klik op Volgende.
  2. Maak de periodieke factuur aan.
9. Selecteer een optie:
  • Wijzigingen opslaan: Bewaar de factuur om op een later tijdstip te verzenden.
  • Voorbeeld: Bekijk je factuur voordat je deze verzendt. Klik als je klaar bent op Factuur versturen.

Een periodieke factuur met alleen je diensten erop maken

Je kunt periodieke facturen naar je klanten sturen en ze automatisch factureren voor je diensten. Tijdens het aanmaken van een factuur kun je ervoor kiezen om hetzelfde bedrag wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of jaarlijks in rekening te brengen. Zodra je klant de eerste betaling heeft gedaan, wordt elke factureringscyclus automatisch de prijs van de factuur in rekening gebracht, zodat je zeker weet dat je op tijd wordt betaald.
Belangrijk:
Veel landen hebben de reikwijdte van de wetten die verband houden met abonnementen en de consumenten die hierdoor worden beïnvloed uitgebreid of overwegen deze uit te breiden.
  • Zorg ervoor dat je je klanten alle relevante informatie geeft voordat ze met je in zee gaan.
  • Zorg ervoor dat je duidelijke en transparante informatie verstrekt over de voorwaarden van een aanbieding voor automatische verlenging, de contractperiode en specifieke stappen om de dienst op te zeggen.
  • Regelgeving op sommige locaties vereist dat je verlengingsherinneringen verzendt om klanten te informeren over aanstaande kosten.
  • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle van toepassing zijnde wetten en deze naleeft.

Om een periodieke factuur met alleen je diensten erop te maken:

1. Klik bovenaan je Wix-account op Specialisten dashboard.
  2. Klik links op het Klantfacturering-tabblad.
  3. Klik links op het Periodieke facturen-tabblad.
  4. Klik op Aan de slag of op + Nieuwe periodieke factuur.
  5. Selecteer Alleen je diensten.
  1. Selecteer de factureringscyclus voor deze periodieke factuur:
    • Factureringscyclus: Selecteer hoe vaak je je klant wilt factureren (wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of jaarlijks).
    • Eindigt na: Selecteer wanneer de facturering moeten worden beëindigd (na 3 keer, 6 keer, 12 keer, Onbeperkt of Aangepast).
  1. Klik op Volgende.
  2. Maak de periodieke factuur aan.
9. Selecteer een optie:
  • Wijzigingen opslaan: Bewaar de factuur om op een later tijdstip te verzenden.
  • Voorbeeld: Bekijk je factuur voordat je deze verzendt. Klik als je klaar bent op Factuur versturen.