Wix Specialisten: Offertes maken in Klantfacturering

Leestijd 2 minuten
Stuur offertes rechtstreeks vanuit je specialistendashboard naar bestaande en potentiële klanten. Zodra je klant de offerte accepteert, kun je deze omzetten in een factuur en online betaald worden.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je je Specialisten-account koppelt aan een betaalmethode zodat je online betaald kunt worden.

Om een offerte te creëren?

1. Klik bovenaan je Wix-account op Specialisten dashboard.
  2. Klik links op het Klantfacturering-tabblad.
  3. Klik links op het Offertes-tabblad.
  4. Klik op Aan de slag of klik op + Nieuwe offerte.
  5. Voer de offertegegevens in:
    • Titel: Voer een titel in voor deze offerte.
    • Klant: Selecteer een klant voor deze offerte.
    • Vervaldatum: Selecteer de datum waarop de offerte verloopt.
    • Betaalvoorwaarden: Selecteer de betaalvoorwaarden voor deze offerte (Te betalen bij ontvangst / Netto + 15 / Netto + 30 / Netto + 60 of Stel aangepaste voorwaarden in).
  1. Voeg de product- of dienstgegevens toe:
    1. Klik op de Product of dienst-dropdown en selecteer een item om aan de offerte toe te voegen.
    2. (Optioneel) Voer een beschrijving in voor het product of de dienst.
    3. Voer een prijs in voor het product of de dienst.
    4. Voer de hoeveelheid voor het product of de dienst in.
    5. (Optioneel) Klik op het Belasting-veld om belasting toe te voegen aan de offerte.
    6. (Optioneel) Klik op + Item toevoegen om extra diensten aan de offerte toe te voegen.
    7. (Optioneel) Klik op het Korting-veld om een korting toe te voegen aan het subtotaal.
  1. Typ of bewerk de tekst in de velden voor Opmerkingen en Voorwaarden.
    Let op: Deze velden verschijnen onderaan de factuur.
  2. Klik op Volgende om de offerte te bekijken voordat je deze verstuurt.
    Let op: Je kunt ook op Opslaan als concept klikken om de offerte op te slaan, zodat je er later aan kunt werken.
  3. (Optioneel) Klik op Afdrukken om de offerte voor je administratie af te drukken.
  4. Klik op Versturen om de offerte naar je klant te sturen.
En nu?
Zodra je klant de offerte heeft geaccepteerd, kun je deze in een factuur omzetten die ze online kunnen betalen.