Wix Offertes: Offertes omzetten in facturen

Leestijd 2 minuten
Wix Offertes is nauw verbonden met Wix Facturen. Nadat een klant je offerte heeft geaccepteerd, kun je deze omzetten in een factuur om de betaling te ontvangen. Alle informatie van de offerte wordt automatisch opgenomen in de factuur.
In dit artikel lees je meer over:

Automatische conversie naar facturen inschakelen

Standaard worden offertes niet automatisch omgezet naar facturen wanneer ze worden geaccepteerd. Je kunt de automatische conversie inschakelen, zodat je offertes automatisch worden omgezet in facturen wanneer ze worden geaccepteerd.

Om automatische conversie in te schakelen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Facturen en offertes.
  3. Klik op Offertes.
  4. Schakel Geaccepteerde offertes omzetten in.

Handmatig een offerte omzetten in een factuur

Als automatisch omzetten is uitgeschakeld, volg dan de onderstaande stappen om een offerte automatisch om te zetten in een factuur.

Om handmatig een offerte om te zetten in een factuur:

1. Ga naar Offertes op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Meer acties-pictogram naast de offerte die je wilt omzetten.
  3. Klik op Omzetten naar factuur.
  1. Klik op Omzetten om te bevestigen.
Tip:
Zodra een offerte een factuur wordt, verschijnt deze in Facturen waar je de factuur kunt beheren en volgen.