Wix SEO-checklist: Ontbrekende alt-tekst aan je afbeeldingen toevoegen

Leestijd 4 minuten
Alt-tekst is een type tekst in de code van je website die een afbeelding op je website beschrijft. Het toevoegen van alt-tekst aan je afbeeldingen geeft zoekmachines waardevolle informatie over de afbeeldingen. Alt-tekst is ook belangrijk voor de toegankelijkheid. Lees meer over alt-tekst
De Wix SEO-checklist controleert de afbeeldingen van je website op alt-tekst en laat je weten wanneer deze ontbreekt. Als je een fout over alt-tekst in je SEO-checklist ziet, kun je de stappen voor probleemoplossing in dit artikel proberen om dit op te lossen.
Een screenshot van een voorbeeld van een ontbrekende alt-tekstfout in de SEO-checklist
In dit artikel lees je hoe je:

Controleer de alt-tekst van je afbeeldingen, vector art en vormen

De belangrijkste reden dat je een fout kunt zien, is dat sommige afbeeldingen, vector art of basisvormen op je pagina geen alt-tekst hebben. Bekijk de pagina die je SEO-checklist heeft geïdentificeerd zorgvuldig en zoek naar afbeeldingen die alt-tekst missen.
Tips:
  • Het is een goed idee om rekening te houden met de context van wat een gebruiker in de afbeelding ziet en die te gebruiken om je alt-tekst te schrijven. Bijvoorbeeld 'Versgebakken brood op een keukentafel'.
  • Vermijd het gebruik van de naam van je bestand voor je alt-tekst (bijvoorbeeld 'brood.jpg').

Om je afbeeldingen, vector art en vormen te controleren:

SEO-checklist
Wix Editor
  1. Ga naar je SEO-checklist.
  2. Open stap 2.
  3. Wijs de Voeg alt-tekst toe aan alle afbeeldingen-fout aan en klik op Openen.
  4. Klik op Alt-tekst toevoegen.
  5. Voer naast elke afbeelding de juiste al-tekst in.
  6. Klik op Alt-tekst toepassen.
Tip:
Zorg ervoor dat je ook alt-tekst toevoegt aan je galerijafbeeldingen. Voor galerijen is de alt-tekst de titel en beschrijving van de afbeelding. Lees meer over over galerijafbeeldingen

Controleer of er afbeeldingen verborgen zijn achter andere elementen

Als je al je afbeeldingen hebt gecontroleerd en er geen kunt vinden met ontbrekende alt-tekst, is het mogelijk dat de afbeelding achter een ander element is verborgen. In dit geval identificeert de SEO-checklist het nog steeds als ontbrekende alt-tekst, zelfs als het niet zichtbaar is op je live website.
Er zijn een paar manieren waarop je naar verborgen elementen kunt zoeken. Selecteer hieronder een optie voor meer informatie.

Zoek het probleem met de alt-tekst met de Wix Toegankelijkheidswizard

Als je het element met ontbrekende alt-tekst nog steeds niet kunt vinden, kun je de Wix Toegankelijkheidswizard gebruiken om je te helpen het te vinden.
Belangrijk:
Je kunt de Wix Toegankelijkheidswizard alleen gebruiken in de Wix Editor. Het is niet beschikbaar voor Editor X of de Studio Editor.

Om de wizard te gebruiken:

1. Ga naar de Editor van je website.
  2. Klik bovenaan de Editor op Instellingen.
  3. Selecteer Toegankelijkheidswizard.
  4. Selecteer rechts Scan mijn website.
  5. Klik in het betreffende onderdeel op Alt-tekst
Een screenshot van het selecteren van alt-tekst in de Toegankelijkheidswizard
  1. Voer een beschrijving van de afbeelding in bij Wat staat er op de afbeelding?
  2. Klik op Stel alt-tekst in.
  3. Herhaal deze stappen voor alle andere alt-tekstproblemen in de lijst.
  4. Publiceer je website.

Nog steeds hulp nodig?

Als je nog steeds problemen ondervindt met het toevoegen van ontbrekende alt-tekst, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.