Wix Restaurants: Order with Google instellen

Leestijd 5 minuten
Vergroot de zichtbaarheid van je restaurant en boost online bestellingen door 'Order with Google' in te stellen in de nieuwe Wix Restaurants Orders-app. Met deze functie kunnen klanten je restaurant gemakkelijk vinden via Google Search, Google Maps en Google Assistant.

Klanten worden doorgestuurd naar je website waar ze een bestelling kunnen plaatsen. Stel 'Order with Google' in om je menu te presenteren, de zichtbaarheid van je restaurant te verbeteren en het bestelproces voor je klanten te stroomlijnen.
Een screenshot van Order with Google in de Wix Restaurants-app op het dashboard van de website.
Tip:
Wanneer je je Google Bedrijfsprofiel koppelt, wordt de volgende informatie gesynchroniseerd met je Wix Restaurants-website:
  • De website-URL
  • Bezorg- en afhaaltijden
  • Menu's van je online bestellingen

Stap 1 | Stel je Google Bedrijfsprofiel in

Stel een bestaand Google Bedrijfsprofiel in of importeer een profiel om de aanwezigheid van je restaurant op Google Search en Maps te promoten. Nadat je je profiel hebt toegevoegd, kun je het beheren vanaf het dashboard van je website.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je website is gekoppeld aan een domein.
Een screenshot van het Google Bedrijfsprofiel van een restaurant.

Om je Google Bedrijfsprofiel in te stellen:

1. Ga naar Instellingen voor restaurantbestellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Promoties en groei en klik op Order with Google.
  3. Klik op Profiel instellen om je Google Bedrijfsprofiel in te stellen.
  4. Klik op Nu beginnen.
  5. Kies hoe je je Google Bedrijfsprofiel wilt toevoegen:

Stap 2 | Stel online betalingen in

Stel online betalingen in zodat klanten je restaurant kunnen vinden en kunnen bestellen via Google.

Om online betalingen in te stellen:

1. Klik op Naar betalingen.
  2. Klik naast een betaaloptie op Koppelen om er meer over te lezen of klik naast een al gekoppelde optie op Beheren om mogelijke acties te bekijken.
  3. Klik bovenaan op Terug naar Order with Google.

Stap 3 | Publiceer je website

Publiceer je website zodat klanten bij je restaurant kunnen bestellen met behulp van 'Order with Google'.

Om je website te publiceren:

1. Klik op Naar Editor.
  2. Klik rechtsboven op Publiceren.
  3. Klik op Klaar.

Stap 4 | Koppel je restaurantlocatie aan Google

Na het voltooien van de activeringsstappen, kun je de Google Bedrijfsprofielen van je restaurant koppelen en beginnen met het accepteren van online bestellingen via Order with Google.

Om je restaurant te koppelen:

1. Ga naar Instellingen voor restaurantbestellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Promoties en groei en klik op Order with Google.
  3. Klik bij de restaurantlocatie op Koppelen om de locatie aan Google te koppelen.
  4. Klik nogmaals op Koppelen om te bevestigen.
Let op:
Het kan een paar dagen duren voordat updates op Google worden weergegeven.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het instellen van Order with Google.