Wix Proposals by Prospero: Voorstellen toevoegen en instellen

Leestijd 9 minuten
Wix Proposals by Prospero helpt je klanten te winnen met professionele voorstellen. Je kunt een voorstel vanaf nul maken of kiezen uit verschillende professioneel ontworpen templates.
Je stelt ook de betaalvoorwaarden en het betaalschema in. Zodra je klanten het voorstel accepteren, verstuur je automatisch facturen volgens het afgesproken schema. Je kunt er ook voor kiezen om de facturen handmatig te verzenden, als je dat wilt.
Belangrijk:
  • Je moet je website upgraden naar een pakket dat betalingen ondersteunt om voorstellen te verzenden.
  • Je moet een betaalmethode instellen om voorstellen te verzenden.
  • Voorstellen die je eerder hebt gemaakt met de Prospero-app, worden niet overgezet naar Wix Proposals.

Stap 1 | Maak een voorstel

Zodra je Prospero toestemming hebt gegeven voor toegang tot je website, kun je beginnen met het maken van je voorstellen. Volg de onderstaande stappen om je voorstel vanaf nul te maken. De stappen voor het maken van voorstellen met behulp van templates staan in het volgende gedeelte.

Om je voorstel te maken en aan te passen:

1. Ga naar Voorstellen op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Algemene gegevens op Voorstel maken.
  3. (Alleen de eerste keer) Klik op Akkoord en toevoegen om de voorwaarden in de pop-up te accepteren.
  4. Voer de Titel van het voorstel in.
  5. Klik op de Klant-dropdown en selecteer een bestaande klant of klik op + Contact toevoegen om een nieuwe klant toe te voegen.
  6. Klik om de Vervaldatum voorstel te selecteren.
  7. Kies uit de volgende opties:
8. Selecteer de relevante optie onder Betaalinstellingen:
9.  Automatische facturering inschakelen: Schakel de schakelaar in om facturen per e-mail aan de klant te sturen op de datums die je in stap 7 hebt gedefinieerd.
10. Klik bovenaan op Volgende
11. Wijs het betreffende template aan en klik op Template gebruiken

Stap 2 | Pas je voorstel aan

Nadat je het gewenste template hebt gekozen, kun je beginnen deze aan te passen aan het project en de stijl en branding van je bedrijf. De meeste templates voor voorstellen bestaan uit de volgende onderdelen, hoewel er ook andere kunnen zijn: Omslag, Kosten, Betaalschema, Voorwaarden, en Handtekening.
Binnen elk van deze onderdelen kun je op elk element klikken (bijvooorbeeld: tekst, knop, tabel of afbeelding) om deze aan te passen. Je kunt ook extra items slepen en neerzetten vanaf het Elementen-tabblad rechts.
Lees meer over het aanpassen van je voorstellen in het Helpcentrum van Prospero.
Let op: Sommige Prospero-mogelijkheden kunnen verschillen op Wix.
Tip:
Klik bovenaan op het Meer acties-pictogramom je wijzigingen op te slaan. Je kunt op elk moment terugkomen en het voorstel bewerken.

Stap 3 | Bekijk een voorbeeld van je voorstel, sla deze op en deel deze

Wanneer je klaar bent met het aanpassen van je voorstel, kun je het bekijken, opslaan en delen met je klant zodra je klaar bent.
Tip:
Klik bovenaan op het Meer acties-pictogramom je wijzigingen op te slaan. Je kunt op elk moment terugkomen en het voorstel bewerken.

Om een voorbeeld van je voorstel te bekijken, op te slaan en te delen:

1. Klik op Voorbeeld wanneer je klaar bent met het aanpassen van je voorstel.
    Tip: Klik bovenaan op Desktop en Mobiel om te bekijken hoe je voorstel eruit zal zien op beide soorten apparaten.
  2. Klik bovenaan op Delen en kies de relevante optie:
    • URL-link kopiëren: Klik op Voorstel-link kopiëren om de link handmatig te delen, bijvoorbeeld via een berichtenplatform.
    • Via e-mail verzenden: Klik op Voorstel verzenden
    • Opslaan als template voor toekomstig gebruik: Klik om het voorstel op te slaan en opnieuw te gebruiken als template. Lees meer over het opslaan van je voorstellen als templates.
Een screenshot die laat zien hoe je je voorstel kunt delen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.