Wix Bookings: Handmatig een afspraak toevoegen

Leestijd 3 minuten
Je kunt op elk moment handmatig afspraken toevoegen aan je boekingsagenda. Dit is handig om klanten in te boeken voor vervolgafspraken, bijvoorbeeld direct na een sessie.
Screenshot met de Sessies toevoegen-dropdown in de boekingsagenda op het dashboard.
Let op:
Het is niet mogelijk om met hetzelfde e-mailadres afspraken te maken voor twee verschillende klanten.
Voordat je begint:
De onderstaande stappen zijn voor het handmatig maken van een afspraak voor een enkele dienst voor je klanten. Je kunt nu ook meerdere afspraken voor je klanten maken door deze stappen te volgen

Om handmatig een afspraak toe te voegen:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op Sessies toevoegen of selecteer een tijdslot in de agenda.
  3. Selecteer Afspraak.
  4. Voer de klantgegevens in.
    Let op: De naam en het e-mailadres van je klant zijn verplicht.
  5. Klik om de betreffende dienst te selecteren.
  6. Voer de datum, aankomsttijd en locatie voor de dienst in.
  7. (Optioneel) Klik om het Herhaalt-selectievakje in te schakelen als je een terugkerende afspraak wilt maken:
    1. Selecteer in de Herhaalt-dropdown hoe vaak de terugkerende afspraken plaatsvinden.
    2. Selecteer het aantal keren dat de afspraken worden herhaald in de Voor-dropdown.
  8. Klik op de relevante optie om te kiezen wat je wilt doen:
Screenshot die laat zien hoe je handmatig een afspraak voor een klant kunt maken.
Tip:
Er verschijnt een melding als:
  • Je de afspraak buiten werktijd inplant
  • Je geen medewerker aan de dienst toegewezen hebt
  • Er op dat moment al een afspraak gepland staat

A screenshot showing a scheduling conflict when creating an appointment for a client.

Je kunt nog steeds doorgaan met de boeking, dit is alleen om dubbele boekingen te voorkomen. Als je een terugkerende sessie inboekt, verschijnen eventuele conflicten op de overzichtspagina van de agenda.