Wix Pro Gallery: SEO voor je Pro Gallery

Leestijd 3 minuten
Met de Wix Pro Gallery kun je je afbeeldingen, video's en tekst allemaal in één prachtige multimediagalerij presenteren.
Wix voegt automatisch SEO-instellingen toe aan je website zodat zoekmachines en sociale netwerken je galerij kunnen crawlen en indexeren in zoekresultaten. Deze instellingen worden standaard aan elk van je galerijen toegevoegd en zijn gebaseerd op de informatie van je website en best practices voor SEO.
Alt-tekst toevoegen aan en werken met de SEO-instellingen van je website voor je Pro Gallery kan helpen om hoger te scoren in zoekmachineresultaten en verkeer naar je website te leiden.
Lees in dit artikel meer over:

Alt-tekst is een type beschrijvende tekst die je aan afbeeldingen kunt toevoegen. Bots van zoekmachines kunnen geen afbeeldingen lezen en de alt-tekst gebruiken om te begrijpen waar de afbeeldingen over gaan. Zorg ervoor dat je alt-tekst het item nauwkeurig beschrijft terwijl je ook de trefwoorden van je website integreert.

Om alt-tekst toe te voegen aan galerij-items:

1. Klik in de Editor op de galerij.
  2. Klik op Media beheren.
  3. Selecteer het relevante galerij-item.
  4. Klik rechts op het alt-tekst-veld en typ je beschrijving.
  5. Klik op Klaar.
  6. Publiceer je website.
Screenshot van de Media Manager met het veld Alt-tekst voor een afbeelding.

De SEO-instellingen van je website zijn een geweldig hulpmiddel om tijd te besparen door dezelfde SEO-logica op alle galerijen tegelijk toe te passen. In plaats van de individuele instellingen van elke galerij aan te passen, kun je de instellingen aanpassen die voor al je galerijen gelden. Zo creëer je veel sneller een systematische SEO-strategie.
Je kunt bijvoorbeeld SEO-instellingen gebruiken om de informatie te beheren die wordt opgenomen in de titeltags van je galerijpagina's.
Screenshot van de opties voor SEO-instellingen voor Pro Gallery op het dashboard.

Om de SEO-instellingen voor de Wix Pro Gallery te bewerken:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar SEO-instellingen onder Tools en instellingen.
  3. Klik op Pro Galleries
  4. Pas je SEO-instellingen aan

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over SEO voor je Wix Pro Gallery.