SEO-instellingen aanpassen voor de uitgebreide weergave van de Wix Pro Gallery

Leestijd 2 minuten
De Wix Pro Gallery kan afbeeldingen, video's en tekst in meerdere indelingen weergeven. Je kunt het instellen om de Uitgebreide weergave te openen wanneer op een item wordt geklikt. Elk van deze pagina's in de uitgebreide weergave zijn geen gewone pagina's op je website, maar ze hebben wel hun eigen URL's en zoekmachine informatie.

De Wix Pro Gallery heeft een standaard SEO-instelling om zoekmachines goede informatie te geven over de items in je galerij. Je kunt deze instelling aanpassen om te bewerken wat door Google wordt geïndexeerd.

De uitgebreide weergave-URL kan worden gedeeld op sociale media. Wanneer de URL wordt gedeeld, wordt de uitgebreide weergave van de pagina weergegeven samen met wat SEO-informatie zoals de titeltag en metabeschrijving. Lees meer

De SEO-instellingen van de Wix Pro Gallery bewerken

Je kunt de standaard SEO-instelling van de Wix Pro Gallery bewerken door variabelen toe te voegen of te verwijderen. Een variabele is een tijdelijke aanduiding waarvan de waarde uniek is voor elk item. Als je bijvoorbeeld een Itembeschrijving-variabele gebruikt, wordt de unieke beschrijving van elk item toegevoegd aan de zoekresultaten. Lees meer
Belangrijk:
De URL van een galerij-item in een uitgebreide weergave kan niet worden gewijzigd.

Om de SEO-instellingen van je Wix Pro Gallery te bewerken:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar SEO-instellingen onder Tools en instellingen.
  3. Klik op Pro Galleries
  4. Pas je SEO-instelling aan
Wil je voorkomen dat de pagina's van je uitgebreide weergave in zoekresultaten verschijnen?
Schakel Laat zoekmachines je galerij-items indexeren uit onder Basis SEO en social share.

Om je pagina's in de uitgebreide weergave te laten indexeren als afzonderlijke pagina's van de galerijpagina:
Wijzig de canonical-variabele onder Aanvullende metatags naar Uitgebreide URL van item.

Let op:
De instelling van de galerij is van toepassing op alle uitgebreide weergave-pagina's. Het is niet mogelijk om verschillende instellingen in te stellen voor verschillende uitgebreide weergave-pagina's.