Wix Pro Gallery: Navigatiepijlen toevoegen aan je galerij

Leestijd 4 minuten
Geef navigatiepijlen weer in je Pro Gallery om je bezoekers aan te moedigen meer te bekijken van wat je galerij te bieden heeft, in hun eigen tempo. Bij bepaalde Pro Gallery-indelingen kun je ervoor kiezen om navigatiepijlen op of buiten je galerij weer te geven en deze verder aan te passen.
Je kunt de kleur van deze pijlen wijzigen om te passen bij de rest van het ontwerp van je website.
Let op:
Als je de uitgebreide weergave voor je galerij hebt ingeschakeld, worden automatisch navigatiepijlen weergegeven.

Lees in dit artikel meer over:

Navigatiepijlen toevoegen en aanpassen

Je kunt navigatiepijlen inschakelen in de Thumbnail-, Slider-, Diavoorstelling- en Kolom-indelingen. Pas de positie, kleur en grootte van de navigatiepijlen aan op het Instellingen-paneel.

Om navigatiepijlen toe te voegen en aan te passen:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik links op het Ontwerp-tabblad.
  4. Klik op Navigatiepijlen.
  5. Schakel Navigatiepijlen weergeven in.
  6. Pas de pijlen aan met behulp van de opties:
    • Stijl: Klik om een pijlontwerp te selecteren of klik op het Toevoegen-pictogramom je eigen pijlontwerp te uploaden.
    • Achtergrond: Klik op de dropdown om een schaduw, kader of geen achtergrond te selecteren.
      • Schaduw: Voegt een lichte schaduw toe rond de pijl.
      • Vak: Voegt een kader rond de pijl toe. Klik op het kleurvak om de kleur van het vak te wijzigen en versleep de schuifregelaar om de dekking aan te passen en de hoeken af te ronden.
      • Geen: Er wordt geen achtergrond toegevoegd aan de pijl.
    • Pijl grootte: Sleep de schuifregelaar om de grootte van de navigatiepijlen te vergroten of te verkleinen.
    • Pijl kleur: Klik op het kleurvak om de kleur van de navigatiepijl te selecteren. Selecteer een kleur uit je websitekleuren of kies je eigen kleur.
    • Pijlpositie: Schakel het relevante selectievakje in om navigatiepijlen op of buiten de galerij weer te geven.
      Let op: Het weergeven van navigatiepijlen in je galerij kan een deel van je galerij-items bedekken.
    • Centreer pijlen naar: Kies ervoor om je pijlen aan zijkanten van de galerij zelf, de afbeeldingen of tekst te centreren.
    • Horizontale opvulling: Sleep de schuifregelaar om de hoeveelheid ruimte tussen je pijlen en de rand van je galerij aan te passen.
Let op:
Als je de optie wilt zien om de pijlen te centreren naar, moet je ervoor hebben gekozen om tekst onder je galerij-items weer te geven. Deze optie is momenteel niet beschikbaar in de Thumbnail- en Slider-indelingen.
Tip:
Je kunt navigatiepijlen ook inschakelen in de Raster- en Collage-indelingen door de schuifrichting op horizontaal in te stellen op het Indeling-tabblad.

Navigatiepijlen aanpassen in de uitgebreide weergave

Bij het inschakelen van de uitgebreide weergave voor je galerij, worden automatisch navigatiepijlen weergegeven. Pas de kleur van deze pijlen onder de ontwerpinstellingen binnen de Uitgebreide weergave.

Om navigatiepijlen aan te passen in de uitgebreide weergave:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik links op het Ontwerp-tabblad.
  4. Klik op Uitgebreide weergave.
  5. Klik op Uitgebreide weergave aanpassen.
  6. Scrol rechts van het Uitgebreide weergave-pop-upvenster omlaag naar de ontwerpinstellingen.
  7. Klik op het kleurvak naast Kleur pictogrammen en selecteer een kleur uit je websitekleuren of kies je eigen kleur.
  8. Klik op Gereed.
Let op:
Navigatiepijlen in de uitgebreide weergave zijn alleen zichtbaar op desktop - niet op mobiel. Bezoekers van de website moeten naar links of rechts vegen om op mobiel door de galerij te navigeren.
Tip:
Klik hier om meer te lezen over aanpassingsopties in de Uitgebreide weergave.