Wix Photo Albums: Fotoalbums verwijderen

Leestijd 3 minuten
Je kunt op elk moment een fotoalbum verwijderen als je het niet meer nodig hebt. Het is ook mogelijk om de Photo Albums-app volledig van je website te verwijderen.
Let op:
Wanneer je een album verwijdert, blijven de afbeeldingen in de Media Manager van je fotoalbums staan (voor het geval je ze aan alternatieve albums wilt toevoegen).

Om opslagruimte vrij te maken, verwijder je alle foto's die je niet nodig hebt uit je Photo Albums Media Manager. Je kunt dit doen door op een bestaand album op Bewerken en vervolgens op Media te klikken.
Lees in dit artikel meer over:

Een fotoalbum verwijderen

Misschien wil je een fotoalbum niet langer op je website weergeven. Misschien zijn de foto's oud of achterhaald of wil je ruimte maken voor relevantere albums. Je kunt op elk moment een fotoalbum verwijderen vanaf je dashboard.
Let op:
Er is geen manier om een verwijderd album te herstellen. Als je per ongeluk een album verwijdert, moet je je afbeeldingen opnieuw uploaden naar een nieuw album.

Om een fotoalbum te verwijderen:

1. Ga naar Fotoalbums op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het relevante album op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Verwijderen.
Een screenshot met de Verwijderen-optie om een fotoalbum te verwijderen.
  1. Klik op Album verwijderen.

De Photo Albums-app van je website verwijderen

Als je geen foto's of albums meer wilt weergeven, kun je de Photo Albums-app volledig van je website verwijderen. Je fotoalbums zijn nog steeds beschikbaar voor beheer en bewerking in het dashboard van je website.

Om de Photo Albums-app te verwijderen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar de Fotoalbums-pagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Fotoalbums.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik op Fotoalbums.
  3. Klik naast de Fotoalbums-pagina op Meer acties
  4. Klik op Verwijderen
Een screenshot met de opties om de Photo Albums-app uit je Editor te verwijderen.
  1. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het verwijderen van de Photo Albums-app van je website.