Wix Photo Albums: De indeling van je galerijen wijzigen

Leestijd 10 minuten
Je kunt de indeling van je galerijomslagafbeelding en galerijen op elk moment wijzigen als je de voorkeur geeft aan een ander ontwerp.

De indeling van je omslagfoto wijzigen

De omslag van je album is het eerste dat je ziet als je je album bekijkt. Het is belangrijk om een indeling te kiezen die bij je past. Je kunt de indeling van je omslagfoto aanpassen, zonder dat dit de rest van je album beïnvloedt.

Om de indeling van je omslagfoto te wijzigen:

1. Ga naar je Fotoalbums op het dashboard van je website.
  2. Doe een van de volgende dingen:
    • Maak een nieuw album.
    • Bewerk een bestaand album.
  3. Klik links op het Ontwerp-tabblad.
  4. Klik op Indeling
  5. Klik bovenaan het paneel op het Omslag-tabblad.
  6. Selecteer een indeling uit de beschikbare opties.
Let op:
Wijzigingen worden automatisch opgeslagen, maar om de wijziging op je live website te zien, moet je rechtsboven in je Albumeditor op Nu publiceren klikken.

Je kunt de indeling van je galerij wijzigen zonder dat dit je omslagafbeelding beïnvloedt. Elke indelingsoptie biedt je verschillende aanpasbare instellingen.

Om de indeling van je galerij te wijzigen:

1. Ga naar je Fotoalbums op het dashboard van je website.
  2. Doe een van de volgende dingen:
    • Maak een nieuw album.
    • Bewerk een bestaand album.
  3. Klik links op het Ontwerp-tabblad.
  4. Klik op Indelingen.
  5. Klik bovenaan het paneel op het Galerijen-tabblad.
  6. Selecteer een indeling uit de beschikbare opties. Let op: We gebruiken de Raster-indeling.
  7. Pas de volgende instellingen aan:
    • Rasterstijl:
      • Aanpassen aan scherm: Het aantal foto's dat op één rij wordt getoond, is afhankelijk van je schermgrootte.
        • Thumbnailgrootte: Sleep de schuifregelaar om de grootte van elke thumbnail te vergroten of te verkleinen.
      • Stel foto's per rij in: Op elke rij wordt een vast aantal foto's weergegeven, bijvoorbeeld drie.
        • Foto's per rij: Sleep de schuifregelaar om het aantal foto's per rij te vergroten of te verkleinen.
    • Formaat miniaturen aanpassen:
      • Bijsnijden: De afbeelding is aan de zijkanten iets bijgesneden.
      • Passend: Het afbeeldingsformaat wordt verkleind zodat de hele afbeelding in het beschikbare gebied past.
    • Afbeeldingsverhouding: Kies de beeldverhouding uit de geboden opties. Let op: Deze optie is alleen van toepassing op bijgesneden thumbnails.
Let op:
Wijzigingen worden automatisch opgeslagen, maar om de wijziging op je live website te zien, moet je rechtsboven in je Albumeditor op Nu publiceren klikken.

Aanpasbare indelingsfuncties

Elke aanpasbare indeling biedt een reeks instellingen die je kunt personaliseren. Kies uit statische of slideshow galerij-indelingen, of selecteer de Magische indeling en laat ons een indeling voor je genereren.
Klik op een indeling hieronder om meer te lezen over de functies ervan:

Veelgestelde vragen

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over het aanpassen van je galerij: