Wix Owner-app: Media uploaden en beheren

Leestijd 7 minuten
Upload en beheer de media van je website rechtstreeks vanuit de Wix Owner-app. Je kunt bestanden ordenen in mediamappen, bestanden filteren op bestandstype en ze alfabetisch of chronologisch sorteren.
Je kunt je bestanden ook rechtstreeks vanuit de app bewerken, downloaden en delen, en zelfs de directe link van het bestand kopiëren.
Belangrijk:
Elk bestand dat je uploadt of bewerkt in je Owner-app, wordt ook opgeslagen in en toegankelijk via de Media Manager van je website op je desktop; zoek simpelweg naar de naam van het bestand.

Lees hoe je:

Media uploaden vanuit de Wix Owner-app

Voeg verschillende media- en bestandstypen rechtstreeks vanuit de Owner-app toe aan je website. Je kunt de compressie voor afbeeldingen en video's via de app aanpassen voordat je ze uploadt.

Om media te uploaden vanuit de Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Instellingen op Media Manager
  4. (Optioneel) Kies de compressie voor je afbeeldingen en video's:
    1. Tik bovenaan op het Instellingen-pictogram.
    2. Tik op Upload instellingen.
    3. Tik op het relevante bestandstype (afbeeldingen of video's).
    4. Tik op de compressie die je op je bestanden wilt toepassen.
    5. Tik op X om je keuzes toe te passen en terug te keren naar Media Manager.
  1. Tik op Toevoegen
  2. Kies media om up te loaden.
Belangrijk:
Afbeeldingen die vanuit de Wix Owner-app worden geüpload, worden automatisch gecomprimeerd, tenzij je Oorspronkelijk selecteert wanneer je je instellingen voor beeldcompressie aanpast. Dit kan de kwaliteit beïnvloeden.

Afbeeldingen bewerken

Bewerk je afbeelding rechtstreeks vanuit de Owner-app met behulp van onze ingebouwde bewerkingstools. Voeg filters en kaders toe, pas de helderheid, focus en verzadiging van de afbeelding aan, pas overlays en stickers toe en voeg zelfs tekst toe.

Om je afbeelding te bewerken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Instellingen op Media Manager
  4. Tik op de media die je wilt bewerken en tik op het Meer weergeven-pictogram.
  5. Tik op Bewerken.
  6. Pas je media aan met behulp van de beschikbare opties.

Media beheren

Houd je mediabeheer direct vanuit de Owner-app bij. Download, deel, hernoem, verwijder en kopieer medialinks naar je klembord, allemaal vanaf één plek.

Om je media te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Instellingen op Media Manager
  4. Tik op het relevante mediabestand.
  5. Tik op het Meer weergeven-pictogram.
  6. Beheer je media met behulp van de beschikbare opties:
    • Opslaan in galerij: Tik om de media naar je apparaat te downloaden.
    • Link kopiëren: Tik op om de directe link naar je media naar je klembord te kopiëren.
    • Delen: Tik om je media op je social media te delen.
    • Hernoemen: Tik om de naam van je bestand te wijzigen.
    • Verwijderen: Tik om je media naar de prullenbak te verplaatsen.
Prullenbak beheren:
  • Om een bestand uit de Prullenbak terug te halen, open je de Prullenbak-map en tik je op het relevante bestand. Tik op Herstellen.
  • Om een bestand permanent uit je mediamanager te verwijderen, open je de Prullenbak-map en tik je op Verwijderen uit prullenbak.
    Let op:
    Als je bestanden uit je prullenbak verwijdert die op je live website worden weergegeven, worden ze ook van je website verwijderd.

Media filteren en sorteren

Filter je mediabestanden op bestandstype en sorteer ze alfabetisch of chronologisch.

Om media te filteren en sorteren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Instellingen op Media Manager
  4. Tik op de Sorteren op-dropdown onder je websitenaam.
  5. Kies hoe je je bestanden wilt sorteren:
    • Nieuwste: Toont je meest recent toegevoegde bestanden bovenaan de lijst.
    • Oudste: Toont de bestanden die je het minst recent hebt toegevoegd bovenaan de lijst.
    • Bestandsnaam AZ: Toont bestanden in alfabetische volgorde.
    • Bestandsnaam ZA: Toont bestanden in omgekeerde alfabetische volgorde.
  6. Schakel het selectievakje naast het relevante bestandstype in om de bestanden die je ziet te filteren.

Mediamappen beheren

Met de Wix Owner-app kun je je mediabestanden ordenen door mappen te maken voor je foto's en video's. Geef je mappen een naam, voeg nieuwe media toe of verwijder mappen wanneer je maar wilt.

Om je mediamappen te beheren

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Instellingen op Media Manager
  4. Kies wat je wilt doen: