Wix Marketplace: Over je Overzichtstabblad

Leestijd 4 minuten
Houd je prestaties en projectactiviteit als Wix Specialist bij met het Marketplace Overzicht-tabblad. Stel je beschikbaarheid in om projectaanvragen en leads te ontvangen, leadconversies bij te houden en de voltooiingsstatistieken van je projecten per categorie of dienst te bekijken. Krijg waardevolle inzichten in je prestaties en identificeer trends om je bedrijf te verbeteren in de Wix Marketplace.
Lees in dit artikel meer over:

Beschikbaarheid instellen voor het ontvangen van projecten

Als specialist in de Wix Marketplace is het belangrijk om je beschikbaarheid in te stellen om te voorkomen dat je projectaanvragen of leads ontvangt wanneer je niet beschikbaar bent. Als je niet binnen 3 dagen op aanvragen reageert, kan dit van invloed zijn op je ranking in de Wix Marketplace. Pas dus je beschikbaarheid aan voordat je op vakantie gaat of om andere redenen afwezig bent.

Om je beschikbaarheid in te stellen:

1. Log in op je Wix-account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  2. Klik links op het Wix Marketplace-tabblad.
  3. Klik op de Beschikbaarheid-schakelaar om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Klanten kunnen je profiel vinden in Wix Marketplace om je projectverzoeken te sturen en Wix kan je potentiële projecten sturen.
    • Uitgeschakeld: Je profiel is verborgen in de Wix Marketplace en je kunt geen projectaanvragen van klanten of leads van Wix ontvangen.
Een screenshot van het tabblad Wix Marketplace-overzicht.
Let op:
Zorg ervoor dat je binnen drie dagen op alle leads reageert, zodat je projectaanvragen van de Wix Marketplace kunt blijven ontvangen.

De Prestatiefunnel bekijken

Bekijk in je Prestatiefunnel hoe goed je potentiële projecten hebt omgezet in afgeronde projecten. De grafiek toont het percentage potentiële projecten die via elke status zijn geconverteerd voor je geselecteerde periode.
Een screenshot van je prestatiefunnelgrafiek voor de afgelopen 7 dagen op het Overzicht-tabblad van de Wix Marketplace.

Om je Prestatiefunnelgrafiek te bekijken:

1. Log in op je Wix-account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  2. Klik links op het Wix Marketplace-tabblad.
  3. Klik op de dropdown naast Afgelopen 30 dagen en selecteer het datumbereik voor het beoordelen van je prestatiestatistieken.
Een screenshot van het selecteren van het tijdsbereik voor je prestatiefunnelstatistieken.
  1. Bekijk de volgende Prestatiefunnel-statistieken voor de geselecteerde periode:
    • Aantal potentiële projecten: Het totale aantal potentiële klanten dat je hebt ontvangen.
    • Gecontacteerd: Het totaal aantal potentiële projecten waarop je reageerde met Ja, stuur een bericht.
    • In gesprek: Het totaal aantal potentiële projecten dat terug reageerde nadat je hen contacteerde.
    • Gestart: Het totaal aantal potentiële projecten dat je hebt gemarkeerd als Gestart
    • Voltooid: Het totaal aan projecten dat je hebt ingediend. Let op: Projecten tellen als 'Voltooid' als je ze binnen het geselecteerde tijdsbestek hebt ontvangen en ingediend. Als je bijvoorbeeld een project hebt ingediend dat je meer dan 30 dagen geleden hebt ontvangen, en je selecteert Afgelopen 30 dagen, dan telt het project niet als voltooid voor het geselecteerde tijdsbereik.
Tip:

De tabel met het voltooiingspercentage van je projecten bekijken

Wanneer klanten projectaanvragen indienen, selecteren zij de dienst of categorie waarmee zij hulp nodig hebben. De tabel met het voltooiingspercentage van projecten geeft statistieken weer voor je potentiële klanten, uitgesplitst per categorie/dienst. Bekijk voor elke categorie/dienst je totale aantal leads, voltooide projecten, voltooiingspercentage en gemiddelde tijd om te voltooien.

Om je Projectvoltooiingspercentage-tabel te beoordelen:

1. Log in op je Wix-account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  2. Klik links op het Wix Marketplace-tabblad.
  3. Klik op de dropdown naast Afgelopen 60 dagen en selecteer het datumbereik voor het bekijken van de statistieken van het voltooiingspercentage van je project.
Een screenshot van het klikken op de dropdown om je tijdsperiode voor statistieken van het voltooiingspercentage van projecten te selecteren.
  1. Bekijk de volgende statistieken over het voltooiingspercentage van projecten voor de geselecteerde periode:
    • Categorie/dienst: De categorie of dienst op basis van de ingediende projectaanvraag van de klant
    • Potentiële projecten: Het totale aantal potentiële projecten of projectaanvragen dat je rechtstreeks van klanten of de Wix Marketplace hebt ontvangen.
    • Voltooid: Het totaal aan projecten dat je hebt ingediend.
      Let op: Projecten tellen als 'Voltooid' als je ze binnen het geselecteerde tijdsbestek hebt ontvangen en ingediend. Als je bijvoorbeeld een project hebt ingediend dat je meer dan 30 dagen geleden hebt ontvangen, en je selecteert Afgelopen 30 dagen, dan telt het project niet als voltooid voor het geselecteerde tijdsbereik.
    • Percentage: Het totale aantal projecten dat je hebt voltooid voor alle aanvragen die je hebt ontvangen.
Tip:
Klik op de kop van de relevante statistiek om de tabel te sorteren. Je kunt ook op een categorie of dienst klikken om deze uit te vouwen voor meer gedetailleerde statistieken.
Een screenshot van de statistieken van het voltooiingspercentage van je project in uitgebreide weergave.