Wix Groups: Lidmaatschapsvragen maken en beheren

Leestijd 3 minuten
Stel vragen die mensen kunnen beantwoorden wanneer ze vragen om lid te worden van je groep. Vraag bezoekers hoe ze de groep hebben leren kennen, waarom ze geïnteresseerd zijn om lid te worden, of gebruik de vragen om wat basisgegevens te verzamelen. Potentiële groepsleden kunnen lidmaatschapsvragen beantwoorden vanaf een desktop of vanuit de relevante leden-app, Spaces by Wix of Fit by Wix.
Let op:
Er zijn een aantal apps voor Wix-leden beschikbaar. De app die je leden gebruiken, is afhankelijk van je type bedrijf. Lees meer

Let op:
Er zijn twee manieren om lidmaatschapsvragen te maken en te beheren, afhankelijk van je websitemachtigingen. Als je de website-eigenaar bent, kun je ervoor kiezen om vragen te beheren vanaf het dashboard of de live website. Als je een groepsbeheerder bent met beperkte toegang tot het dashboard, kun je alleen vragen beheren vanaf de live website.

Lidmaatschapsvragen maken en beheren vanaf het dashboard

Als website-eigenaar kun je je lidmaatschapsvragen op elk moment beheren. Bewerk bestaande vragen of voeg nieuwe toe, en kies welke vragen beantwoord moeten worden om lid te worden van de groep.

Om vragen te maken en beheren vanuit het dashboard:

1. Ga naar Groepen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de relevante groep.
  3. Klik op het Beheerderstools-tabblad.
  4. Klik naast Lidmaatschapsvragen op Bewerken
  5. Beheer je vragen met behulp van de volgende opties:
    • Een nieuwe vraag toevoegen: Klik onderaan op Vragen toevoegen om een nieuwe te maken.
    • Een bestaande vraag bewerken: Klik in het tekstveld van elke vraag om deze te bewerken.
    • Een vraag verwijderen: Klik rechts van een vraag op Verwijderen.
    • Een vraag verplicht maken: Vink het selectievakje naast Verplicht aan.
  6. Klik op Opslaan.

Lidmaatschapsvragen maken en beheren vanaf de live website

Als je een beheerder van de groep bent en beperkte toegang tot het dashboard hebt, kun je lidmaatschapsvragen maken en beheren vanaf de live website. Je kunt deze optie ook kiezen als website-eigenaar.

Om vragen te maken en beheren vanaf de live website:

1. Ga naar de live website (zorg ervoor dat je bent ingelogd als beheerder).
  2. Navigeer naar de betreffende groepspagina.
  3. Klik rechtsboven in de groep op het Meer weergeven-pictogram.

4. Klik op Groepsinstellingen.
  5. Klik op het Beheerderstools-tabblad.
  6. Klik onder Lidmaatschapsvragen op Bewerken.
  7. Beheer je vragen met behulp van de volgende opties:
  8. Een nieuwe vraag toevoegen: Klik onderaan op Vragen toevoegen om een nieuwe te maken.
    • Een bestaande vraag bewerken: Klik in het tekstveld van elke vraag om deze te bewerken.
    • Een vraag verwijderen: Klik rechts van een vraag op Verwijderen.
    • Een vraag verplicht maken: Vink het selectievakje naast Vereist aan.
  9. Klik op Opslaan.
Tip:
Website-eigenaren en beheerders kunnen lidmaatschapsvragen ook bewerken en beheren vanuit de Wix Owner-app. Lees meer