Wix Forum: Specifieke categorieën beperken tot betalende abonnees

Leestijd 2 minuten
Genereer inkomsten uit je forum door betaalde abonnementen aan te bieden op exclusieve categorieën. Maak een abonnement om alleen betalende leden toegang te geven tot deze categorieën waar ze kunnen deelnemen aan discussies met gelijkgestemde mensen.
Tip:
Klik hier om meer te lezen over abonnementen.

Om een categorie-abonnement in je forum in te stellen:

1. Ga naar je forum in je dashboard.
  2. Klik op het Categorieën-tabblad.
  3. Doe een van de volgende dingen:
    • Maak een nieuwe categorie
    • Selecteer een bestaande categorie
  4. Scrol omlaag naar Toegang en klik op Geselecteerde leden
  5. Klik naast Abonnementen op Toevoegen.
  6. Klik op + Abonnement creëren.
  7. Voer de Abonnementsgegevens in.
    • Maak een lijst van de voordelen die in het abonnement zijn opgenomen.
    • Klik op +Meer toevoegen om meer voordelen toe te voegen.
  8. Kies welke categorieën in het abonnement worden opgenomen.
    • Klik op Categorie toevoegen.
    • Selecteer de categorie in de dropdown.
  9. Scrol omlaag en kies de prijs en duur van het abonnement.
    • Selecteer een prijs en duur van het abonnement.
    • Vul de betaalgegevens in.
  10. Klik op Gratis proefperiode inschakelen om een gratis proefperiode in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Klanten kunnen het abonnement uitproberen voordat ze betalen.Klik op de dropdown om de duur van de gratis proefperiode te selecteren.
    • Uitgeschakeld: Klanten moeten betalen voordat ze toegang kunnen krijgen tot je forumcategorie.
  11. Klik op Beperk tot 1 aankoop per persoon om deze optie in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Klanten kunnen slechts één abonnement kopen.
    • Uitgeschakeld: Klanten kunnen meerdere abonnementen kopen.
  12. Klik op de Sta annulering toe-schakelaar om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Klanten kunnen hun abonnement op elk moment annuleren.
    • Uitgeschakeld: Klanten kunnen hun abonnement niet annuleren.
  13. Klik op Geef de optie om een startdatum te kiezen om deze optie in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Klanten kunnen een specifieke datum selecteren waarop hun abonnement begint.
    • Uitgeschakeld: Klanten beginnen hun abonnement vanaf de aankoopdatum.
  14. (Optioneel) Voeg een Abonnementsbeleid toe.
  15. Klik op Maken.