Wix Forum: Een categorie die alleen voor leden is creëren

Leestijd 2 minuten
Door een categorie op je Wix Forum te creëren die alleen voor leden toegankelijk is, kun je exclusieve gebieden instellen die alleen toegankelijk zijn voor geregistreerde leden. Deze opzet kan het gevoel van community en exclusiviteit op je website verbeteren, en meer gebruikers aanmoedigen om zich aan te melden en zich er actief mee bezig te houden.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een website voor fitnesscoaching runt. Door een categorie in te stellen die alleen voor leden is, kun je speciale tips, discussies en persoonlijke ondersteuning exclusief aan je abonnees aanbieden, waarde toevoegen aan je diensten en de ledenloyaliteit vergroten.
Wanneer gasten die geen lid zijn een zoekopdracht uitvoeren, verschijnen er geen resultaten van categorieën die alleen voor leden zijn.

Om een categorie die alleen voor leden is te maken:

Dashboard
Wix-app
  1. Ga naar Forum op het dashboard van je website.
  2. Klik links op Categorieën .
  3. Selecteer de betreffende categorie.
  4. Scrol omlaag naar Wie heeft toegang tot deze categorie? en selecteer Ingelogde leden of Geselecteerde leden.
Tip:
Je kunt machtigingen voor een categorie bewerken, zodat alleen beheerders en moderators posts kunnen schrijven. Klik hier om te lezen hoe je kunt wijzigen wie in een categorie kan posten.