Wix Forum: Een categorie creëren

Leestijd 2 minuten
Help forumlezers snel te vinden waar ze naar op zoek zijn door je forum in categorieën te organiseren. Personaliseer elke categorie door de categorienaam (die in de navigatiebalk wordt weergegeven), de titel van de categoriekop (die in de koptekst wordt weergegeven) en de achtergrond van de koptekst te wijzigen.
Let op:
  • Alleen beheerders hebben toestemming om een nieuwe categorie aan te maken.
  • Wix Forum komt standaard met een voorbeeldcategorie. Vergeet niet om de voorbeeldcategorie een nieuwe naam te geven en te personaliseren of om deze helemaal te verwijderen.

Om een categorie in je forum te creëren:

1. Ga naar je forum op het dashboard van je website.
  2. Klik links op het Categorieën-tabblad.
  3. Klik op Categorie toevoegen.
  4. Typ een naam in het Categorienaam-veld (verschijnt in het navigatiemenu).
  5. Pas de tekst van de knop Nieuwe post aan.
  6. Typ een naam in het Titel categorie koptekst-veld (verschijnt in de kop).
  7. Voer een korte beschrijving in van waar je categorie over gaat in het Categorie koptekst ondertitel-veld (maximaal 65 tekens).
  8. Kies een van de volgende opties:
    • Kleur:
      • Klik op het Achtergrondkleur-veld om een kleur voor de achtergrond van de koptekst te kiezen.
      • Klik op het Dekking-veld om het dekkingsniveau van je koptekst te verhogen of te verlagen.
      • Klik op het Tekstkleur-veld om de kleur van je koptekst te kiezen.
    • Afbeelding:
      • Klik op het Toevoegen-pictogram  om een afbeelding aan je koptekst toe te voegen.
      • Klik op het Overlay-kleur-veld om de kleur voor je afbeeldingsoverlay te kiezen.
      • Klik op het Dekking-veld om het dekkingsniveau van je afbeelding te verhogen of te verlagen.
  9. Kies welk type reactiesysteem je wilt:
    • Opmerkingen met reacties: Reacties verschijnen in de volgorde waarin ze zijn gepost. Leden kunnen reageren met een hartje.
    • Reacties met upvotes en downvotes: Reacties worden gerangschikt op aantal stemmen. Upvote een reactie om deze naar boven te verplaatsen.
  10. Kies wie toegang heeft tot de categorie en de inhoud ervan:
    • Iedereen: Elk lid heeft toegang tot deze categorie.
    • Ingelogde leden: Alleen leden die zijn ingelogd hebben toegang tot deze categorie.
    • Geselecteerde leden: Alleen specifieke leden met bepaalde rollen, badges of abonnementen hebben toegang tot deze categorie.
  11. Kies wie in deze categorie kan posten:
    • Iedereen met toegang: Alle leden die toegang hebben tot de categorie kunnen posts in deze categorie schrijven.
    • Alleen beheerders en moderators: Alleen beheerders en moderators kunnen posts in deze categorie schrijven.
  12. Klik op de Categorierichtlijnen-schakelaar om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Een door jou gemaakte set richtlijnen wordt aan de categorie toegevoegd. Deze kunnen inhouden dat alle leden worden gevraagd om binnen het onderwerp van de categorie te blijven, enzovoort.
    • Uitgeschakeld: Er verschijnen geen richtlijnen in je categorie.
  13. Klik op Opslaan.