Wix Events: Een loyaliteitsprogramma toevoegen en instellen

Leestijd 8 minuten
Moedig je klanten aan om zich in te schrijven voor meer evenementen door een loyaliteitsprogramma op te zetten. Je kiest welke acties punten opleveren (bijvoorbeeld een kaartje kopen) en hoeveel punten ze krijgen voor elke actie.
Klanten kunnen je loyaliteitsproduct ontdekken door de loyaliteitspagina van je website te bezoeken.

Stap 1 | Creëer je loyaliteitsprogramma

Creëer je loyaliteitsprogramma en pas het aan je klanten, bedrijf en merk aan. Stel de titel van je beloningsprogramma in, geef je punten een unieke naam en een uniek pictogram.

Om je loyaliteitsprogramma te creëren:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Voeg de naam van je loyaliteitsprogramma toe.
  4. Kies onder Puntennaam hoe je je loyaliteitspunten wilt noemen:
    • Punten: Dit is de standaardnaam.
    • Aangepaste naam: Voer een nieuwe naam in voor je punten die past bij het merk van je website.
  5. Kies een loyaliteitspunten-pictogram of upload een afbeelding.
  6. Klik op Volgende.

Stap 2 | Bepaal hoe je klanten punten verdienen

Nadat je je nieuwe loyaliteitsprogramma hebt gemaakt, kies je welke acties punten opleveren en hoeveel punten leden voor elk programma krijgen.
Jij bepaalt hoe het beloningssysteem werkt. Je klant verdient bijvoorbeeld 100 punten voor het kopen van een ticket. Die 100 punten geven hen recht op 10% korting op hun volgende evenement.
Let op:
Punten op basis van bestedingen worden naar beneden afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal. Als je bijvoorbeeld 10 punten per €1,– beloont, krijg je bij een besteding van €4,99 40 punten.

Om in te stellen hoe je klanten punten verdienen:

1. Schakel de schakelaar naast de actie(s) in waarmee klanten punten moeten kunnen verdienen.
  2. Wijs een actie aan en klik op Bewerken om deze aan te passen:
    • Geef de actie een titel.
    • Kies de actie:
      • Elke aankoop
      • Elke uitgegeven euro
        Let op: Klanten verdienen punten op basis van de valuta van je website.
    • Stel het aantal punten in dat klanten verdienen voor de actie.
  3. Klik op Doorgaan.

Stap 3 | Loyaliteitsbeloningen instellen

Na het kiezen en aanpassen van de acties die punten opleveren, stel je de beloningen (coupons) in en hoe je klanten deze inwisselen. Een klant kan bijvoorbeeld 100 punten inwisselen voor een kortingsbon van 10% op het volgende evenement.

Om je loyaliteitsbeloningen in te stellen:

1. Klik naast de bestaande beloningen op Bewerken of klik op + Nieuwe beloning.
    Let op: Lees hoe je coupons voor Wix Events maakt.
  2. Klik op Doorgaan
  3. Selecteer de relevante coupon uit de drop-down.
  4. Stel de Couponkosten in punten in.
  5. Voer een naam voor de beloning in.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 4 | Pas je loyaliteitspagina's aan

Zodra je je beloningsprogramma hebt opgezet, moet je ervoor zorgen dat je je twee loyaliteitspagina's in de Editor aanpast zodat ze bij je merk en bedrijf passen.
Op de Loyaliteitsprogramma-pagina staan de details van je programma met je klanten, terwijl je geregistreerde leden op de Mijn beloningen-pagina hun punten en beloningen kunnen bijhouden.
Als je de loyaliteitspagina niet ziet in de Editor:
Je moet waarschijnlijk het installatieproces van de loyaliteitsprogramma-app voltooien.
Ga na het opslaan van je wijzigingen links in de Editor naar Apps toevoegen en klik onderaan op Apps beheren. Klik vervolgens op Instellen voltooien.

Om je Loyaliteitspagina aan te passen:

1. Ga naar de loyaliteitspagina's in je Editor.
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's .
      2. Klik op Loyaliteit.
    • Editor X:
      1. Klik bovenin Editor X op  Pagina's.
      2. Klik op Loyaliteit.
  2. Klik op het Loyaliteitselement op de pagina.
  3. Klik op Instellingen
  1. Kies wat je aan wilt passen:

Stap 5: Pas je Mijn Beloningen-pagina aan

Zorg er zodra je je Loyaliteitsprogramma-pagina hebt opgezet voor dat je alle relevante informatie bijwerkt die je klanten op hun Mijn beloningen-pagina zien.

Om je Mijn beloningen-pagina aan te passen:

1. Ga naar de Mijn beloningen-pagina's in je Editor.
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's .
      2. Klik onder Ledenpagina's op Mijn beloningen.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Ledenpagina's op Mijn beloningen.
  2. Klik op het Mijn beloningen-element op de pagina.
  3. Klik op Instellingen
  1. Kies wat je aan wilt passen: