Wix Editor: Voorkomen dat zoekmachines je pagina indexeren

Leestijd 2 minuten
Zoekmachines zoals Google crawlen en indexeren elke pagina op je live Wix-website. Als je niet wilt dat je een specifieke pagina in zoekresultaten wordt weergegeven, kun je in je Editor voorkomen dat zoekmachines deze indexeren.

Vanuit het dashboard van je website kunt je er ook voor kiezen om te voorkomen dat zoekmachines je hele hele website indexeren of de SEO-instellingen van je website gebruiken om te voorkomen dat zoekmachines groepen pagina's indexeren
Als je voorkomt dat zoekmachines je hele website indexeren worden de opties uitgeschakeld om te voorkomen dat groepen pagina's of afzonderlijke pagina's worden geïndexeerd. Het schakelt ook de optie uit om te voorkomen dat zoekmachines die pagina's afzonderlijk indexeren.
Belangrijk:
  • Met een wachtwoord beveiligde pagina's en privé-ledenpagina's worden niet weergegeven in de zoekresultaten omdat ze niet worden gecrawld en geïndexeerd. Je moet echter handmatig voorkomen dat zoekmachines openbare ledenpagina's zoals Volgers en Profiel indexeren.
  • Pagina's die niet door zoekmachines kunnen worden geïndexeerd worden mogelijk niet weergegeven in je sitemap.

Om te voorkomen dat zoekmachines een pagina indexeren:

1. Klik links in de Editor op Pagina's.
  2. Klik naast de betreffende pagina op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Basis SEO.
  4. Schakel Laat zoekmachines deze pagina indexeren uit.
Wil je dat zoekmachines jouw pagina opnieuw indexeren?
Schakel de knop Laat zoekmachines deze pagina indexeren in om de pagina weer zichtbaar te maken voor zoekmachines.