Wix Editor: Over delen op social media

Leestijd 3 minuten
Je wilt bepalen hoe je webpagina's eruitzien wanneer ze worden gedeeld op sociale netwerken. Met geweldige afbeeldingen, titels en beschrijvingen voor elke pagina van je website ziet je bedrijf er professioneel uit en vergroot je de kans dat mensen je website bezoeken.
Wix voegt automatisch metatags voor delen op social media (bekend als open graph of og-tags) aan je pagina's toe, zodat zoekmachines en sociale netwerken ze correct weergeven. Je kunt de tekst en afbeelding aanpassen die worden weergegeven wanneer je de pagina's van je website op sociale netwerken deelt.
Tip:
Je kunt ook de Twitter-instellingen van je pagina aanpassen om een andere tekst en afbeelding weer te geven voor pagina's die je deelt op Twitter.

Om je instellingen voor delen op social media te wijzigen:

1. Klik links in de Editor op het Pagina's-pictogram.
  2. Klik op de betreffende pagina.
  3. Klik op het Meer weergeven-pictogram .
  4. Klik op Delen op social media om je instellingen voor delen op social media te wijzigen:
    • Klik op Afbeelding uploaden om een afbeelding toe te voegen.
    • Klik op het Wijzigen-pictogramom de afbeelding te vervangen.
    • Klik op het Verwijderen-pictogramom de afbeelding te verwijderen.
    • Voeg een og:title toe onder Wat is de og:title van de pagina (titel op sociale media)?.
    • Voeg een og:description toe onder Wat is de og:description van de pagina (beschrijving op sociale media)?.
  5. Klik op Twitter-instellingen om je instellingen voor delen op Twitter te wijzigen:
    • Klik op Afbeelding uploaden om een afbeelding toe te voegen.
    • Klik op het Wijzigen-pictogramom de afbeelding te vervangen
    • Klik op het Verwijderen-pictogramom de afbeelding te verwijderen.
    • Kies het kaartformaat onder Welk formaat kaart wil je weergeven op Twitter?.
    • Voeg een titel toe onder Wat is de twitter:title (titel op Twitter) van de pagina?.
    • Voeg een beschrijving toe onder Wat is de twitter:description van de pagina (beschrijving op Twitter)?.
Tip:
Upload voor de beste resultaten een afbeelding van minimaal 600 x 315 pixels. Lees meer