Wix Editor: Onderdelen aanpassen

Leestijd 4 minuten
Pagina-onderdelen zijn de bouwstenen van al je pagina's op je website. Gebruik ze om de inhoud van je pagina's te verdelen en een duidelijke, gestructureerde indeling voor je bezoekers te creëren.
Zodra je je onderdelen hebt toegevoegd en ingesteld, kun je de opties gebruiken om ze naar wensen aan te passen. Je kunt extra elementen toevoegen, de achtergrond en de grootte wijzigen, en nog veel meer.
In dit artikel lees je hoe je:

Elementen aan je onderdeel toevoegen

Voeg elementen toe aan je onderdelen om belangrijke informatie weer te geven, zoals openingstijden, producten of diensten, of om je website op te sieren met visuals.

Om elementen aan een onderdeel toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Kies een categorie.
  3. Sleep een element naar het onderdeel.
Het 'Elementen toevoegen'-paneel in de Editor. Het 'Decoratief'-tabblad is geopend en de cursor staat op de optie 'Pictogrammen'.

De achtergrond van een onderdeel wijzigen

Wijzig de achtergrond van je onderdeel om bij het uiterlijk en de uitstraling van je website te passen. Houd het simpel met een blok van een enkele kleur of voeg media toe om je pagina's leuk en dynamisch te maken.

Om de achtergrond van een onderdeel te wijzigen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het onderdeel in de Editor.
  2. Klik op Meer acties.
  3. Klik op Achtergrond van onderdeel wijzigen en kies uit de volgende opties:
    • Kleur: Selecteer een kleur uit de kiezer. Je kunt er een kiezen uit het thema van je website of een aangepaste kleur toevoegen om het onderdeel te laten opvallen. Je kunt boven in het paneel ook op Overgang of Vloeiende overgang klikken om een unieke overloopachtergrond toe te voegen.
    • Afbeelding: Kies uit een reeks gratis afbeeldingen van Wix en Unsplash, koop een afbeelding van Shutterstock, of upload je eigen afbeelding voor een uniek tintje.
    • Video: Kies een verbluffende video van hoge kwaliteit van Wix of Shutterstock, of upload en voeg je eigen video toe aan de achtergrond.
Een onderdeel in de Editor. Het 'Achtergrond van onderdeel wijzigen'-paneel is geopend.

De grootte van je onderdeel aanpassen

Je kunt je onderdeel groter maken voor meer elementen en inhoud of kleiner voor een minimalistischer uiterlijk.

Om de grootte van je onderdeel aan te passen:

1. Klik in de Editor op het onderdeel.
  2. Klik en sleep de greep voor het aanpassen van de hoogte van het onderdeel aan de onderkant van het onderdeel om het groter of korter te maken.
Een GIF die laat zien hoe het formaat van een onderdeel aangepast wordt. De cursor klikt op de greep en versleept het om de grootte aan te passen.
Let op:
De kleinst mogelijke grootte voor je onderdeel is 40px.

Een scrol-effect aan je onderdeel toevoegen

Scrolleffecten geven je onderdelen dat extra tintje en zorgen voor een opvallende ervaring op je website. Kies een effect dat aan jouw behoeften voldoet en dat je website en merk verder personaliseert.

Om een scrol-effect toe te voegen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het onderdeel in de Editor.
  2. Klik op Meer acties.
  3. Klik op Scrolleffecten op achtergrond.
  4. Kies een van de volgende effect-opties:
Het 'Scrolleffect kiezen'-paneel in de Editor. De cursor wijst het 'Terugtrekken'-effect aan.

Een shape divider toevoegen

Shape dividers zijn grafische vormen die je kunt gebruiken om een opvallende structuur tussen de inhoud op onderdelen of tussen onderdelen zelf te creëren.
Er is een reeks ontwerpopties beschikbaar bij Wix, of je kunt eigen opties uploaden voor een persoonlijk tintje. Je kunt een shape divider toevoegen aan de boven- of onderkant van je strook of onderdeel, of aan beide kanten, afhankelijk van je behoeften.

Om een shape divider toe te voegen:

1. Dubbelklik op het onderdeel in je Editor.
  2. Klik op het Shape dividers-pictogram.
  3. Klik op het Bovenkant- of Onderkant-tabblad om te kiezen waar je de shape divider wilt toevoegen.
  4. Selecteer een shape divider om aan je onderdeel toe te voegen:
    • Voorgestelde ontwerpen: Klik op een van de beschikbare stijlen in het paneel.
    • Extra ontwerpen aangeboden door Wix:
      1. Klik op + Meer vormen.
      2. (In de Media Manager) Selecteer een ontwerp op het Media van Wix-tabblad.
      3. Klik op Bestanden kiezen om het op je onderdeel toe te passen.
    • Je eigen shape divider:
      1. Klik op + Meer vormen.
      2. (In de Media Manager) Selecteer de vorm die je wilt gebruiken op het Sitebestanden-tabblad of upload een nieuwe.
      3. Klik op Bestanden kiezen om het op je onderdeel toe te passen.
Het shape divider-paneel in de Editor. De vorm Duinen is geselecteerd.
Wil je meer informatie?
Je kunt het ontwerp van je shape dividers aanpassen om het uiterlijk en het thema van je onderdeel aan te vullen.