Wix Editor: Nieuwe website-inhoud maken met AI

Leestijd 2 minuten
Genereer tekst op een nieuwe Wix-website en begin met het opbouwen van je online aanwezigheid. Je kunt onze AI-tool gebruiken om tekstinhoud te genereren voor een groot aantal verschillende soorten websites en bedrijven, en deze handmatig aan te passen aan je merkbehoeften.
Let op:
Deze functie genereert alleen tekstinhoud en levert geen afbeeldingen.
Deze functie is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.

Stap 1 | Maak een Editor-website met AI

Ga aan de slag door te kiezen uit ons brede scala aan websitetemplates. Nadat je een look hebt gekozen die je bevalt, voer je de informatie van je website in om je aangepaste inhoud te genereren.

Om je website te maken:

1. Blader door onze lijst met websitetemplates.
  2. Wijs het gekozen template aan en selecteer Bewerken.
  3. Voer je websitegegevens in de pop-up in:
    • Websitegegevens: Voer essentiële gegevens in die je bezoekers moeten weten in het tekstveld.
    • Type website: Voer het type website in dat je aan het bouwen bent (zoals een schoonheidssalon, boekhandel, enzovoort) en selecteer het in de dropdown.
    • Naam van website: Voer de door jou gekozen websitenaam in het veld in. Je kunt dit later nog wijzigen.
  4. Klik op Websitetekst maken.

Het AI-paneel met de aanwijzingen. De Websitetekst maken-knop is gemarkeerd.

Stap 2 | Controleer en bewerk je tekstinhoud

Nadat je AI hebt gebruikt om je website-inhoud te maken, controleer en bewerk je de tekst. Dit zorgt ervoor dat je website-informatie nauwkeurig en persoonlijk voor jouw merk is.
Belangrijk:
Je moet ook de tekst controleren en waar nodig bewerken voordat je de wijzigingen publiceert om ervoor te zorgen dat:
  • Dat het in overeenstemming is met de Gebruiksvoorwaarden van Wix
  • Dat je over alle benodigde rechten en licenties beschikt om deze inhoud te gebruiken en te publiceren

Om je tekstinhoud te bewerken:

1. Selecteer het relevante tekstelement in je Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Breng de vereiste wijzigingen aan door de nieuwe tekst in het tekstvak te typen of te plakken.
  4. Druk op Enter op je toetsenbord.
Het AI-gegenereerde tekstvak. De tekst is gemarkeerd om te worden bewerkt.
En nu?
Gebruik onze gids om aan de slag te gaan in je Editor om elementen toe te voegen, het uiterlijk van je website aan te passen, en nog veel meer.