Wix Editor: Lottie-animaties naar je website importeren

Leestijd 3 minuten
Lottie-animaties zijn animatiebestanden van hoge kwaliteit die je aan je website kunt toevoegen. Door de animatie rechtstreeks uit je LottieFiles-account te importeren, kun je unieke, levendige pagina's maken zonder dat je zelf code hoeft toe te voegen.
Live website met tekst die zegt 'Layla's Scuba Adventure'. Een animatie van een kwal en bubbels speelt af.
Voordat je begint:
Om een animatie te importeren, moet je een LottieFiles-account hebben.

Stap 1: Voeg een Lottie-animatie toe

Begin met het toevoegen van het element voor Lottie-animaties aan je website vanuit het Toevoegen-paneel.

Om een Lottie-animatie aan je website toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Toevoegen .
  2. Selecteer Code insluiten.
  3. Scrol omlaag naar Animaties.
  4. Klik op Lottie om het aan je website toe te voegen.
Het 'Toevoegen'-paneel in de Editor. De muis wijst de optie om Lottie aan de website toe te voegen aan.

Stap 2 | Kopieer de animatie-URL

Nadat je het element aan je website hebt toegevoegd, importeer je de gekozen animatie door de Lottie-URL te kopiëren. Kies een eigen ontwerp of importeer een van de honderden gratis te gebruiken animaties die beschikbaar zijn op LottieFiles.com.

Om de URL van de animatie op te halen en te kopiëren:

1. Log in op je LottieFiles-account.
  2. Selecteer je gekozen animatie.
  3. Klik op het Kopieer-pictogramonder Lottie Animation URL.
Screenshot van animatie-URL op lottiefiles.com.
Wist je dat?
Lottie animaties zijn vector-bestanden, dus ze behouden hun kwaliteit op zowel je desktop als op je mobiele website.

Stap 3 | Importeer het bestand naar je Wix-website

Nadat je de URL van de animatie hebt gekopieerd, plak je deze in het element op je Wix-website om een leuke, unieke ervaring voor je bezoekers te creëren.

Om het bestand naar je website te importeren:

1. Selecteer het element voor Lottie-animaties in je Editor.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Plak de URL in het veld onder Wat is de URL van de animatie?
  4. Druk op Enter op je toetsenbord.
Het Instellingen-paneel voor Lottie-animaties in de Editor. De muis wijst het URL-veld aan.
En nu?