Wix Editor: Linken naar onderdelen op je website

Leestijd 5 minuten
Onderdelen zijn bouwstenen die je kunt gebruiken om je website-inhoud te structureren. Nadat je onderdelen toevoegt en instelt, kun je ernaar linken zodat bezoekers snel en gemakkelijk toegang hebben tot de informatie.
Er zijn verschillende manieren waarop je onderdelen op je website kunt delen; door ze toe te voegen aan een menu, er elementen aan te koppelen, en unieke onderdeel-URL's te maken.
In dit artikel lees je meer over:

Onderdelen toevoegen aan een menu

Het toevoegen van onderdelen aan je menu is een goede manier om je bezoekers te helpen bij het navigeren door je website, en leidt ze naar de juiste inhoud.
Je onderdelen een menu item maken is bijzonder nuttig wanneer je een website met maar één pagina hebt. Bezoekers kunnen zo vinden waar ze naar zoeken zonder te hoeven scrollen.

Om een onderdeel aan je menu toe te voegen:

1. Klik op je websitemenu in de Editor.
  2. Klik op Menu beheren.
  3. Klik onderaal het paneel op Menu-item toevoegen / Een menu-item toevoegen .
  4. Voeg je onderdeel toe:
    • (Voor geavanceerde menu's) Selecteer Onderdeel in de lijst.
    • (Voor websitemenu's) Klik op Onderdeel of anker.
  5. Selecteer de pagina waarop het onderdeel zich bevindt in de dropdown.
  6. Selecteer het relevante onderdeel in de dropdown.
  7. Klik op Klaar.
Het linkpaneel. De cursor wijst 'Waar op de pagina?' aan.

Onderdelen weergeven in een menu op de pagina

Je kunt al je onderdelen weergeven op een cool zwevend menu op je pagina. In-page menu's geven je bezoekers toegang tot verschillende delen van de pagina door op de onderdeelnaam te klikken. Het menu is vastgepind op het scherm, zodat het altijd zichtbaar is wanneer bezoekers op en neer scrollen.

Om een in-page menu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Menu en anker.
  3. Klik op In-page menu.
  4. Sleep het gekozen menu naar je pagina.
  5. (Optioneel) Klik op het Vastzetten op scherm-pictogramop je ankermenu om de locatie op je pagina te wijzigen.

Elementen naar onderdelen linken

Link elementen op je website naar je onderdelen. Wanneer bezoekers op het element op je live website klikken, worden ze rechtstreeks naar de relevante inhoud geleid.

Om een element aan een onderdeel te koppelen:

1. Klik op het element vanaf waar je wilt linken.
  2. Klik op het Link-pictogram.
  3. Klik links op Onderdeel of anker.
  4. Selecteer de pagina waarop het onderdeel zich bevindt in de dropdown.
  5. Selecteer het relevante onderdeel in de dropdown.
  6. Klik op Klaar.

Unieke onderdeel-URL's maken en delen

Genereer een unieke URL die je op verschillende platforms kunt delen om je onderdeel onder de aandacht te brengen. Wanneer bezoekers op de link klikken, worden ze rechtstreeks naar de onderdeel geleid, zodat ze niet hoeven te scrollen om informatie te vinden.
Kies het achtervoegsel (URL-einde) om de link eruit te laten zien zoals je wilt. Zodra je een unieke URL voor je onderdeel hebt gemaakt en de wijzigingen hebt gepubliceerd, kun je een voorbeeld van de link bekijken en deze kopiëren om snel te delen.

Om een onderdeel-URL te maken en delen:

1. Wijs het betreffende onderdeel aan in de Editor.
  2. Klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Onderdeel-instellingen.
  4. Klik op Onderdeel-URL.
  5. Voer het gekozen achtervoegsel in onder Wat is het URL-achtervoegsel?
  6. Druk op de Enter-toets op je toetsenbord.
  7. Publiceer de websitewijzigingen.
  1. (Optioneel) Kopieer of bekijk een voorbeeld van je onderdeel-URL:
    1. Wijs het betreffende onderdeel aan in de Editor.
    2. Klik op het Meer acties-pictogram.
    3. Selecteer Onderdeel-instellingen.
    4. Klik op Onderdeel-URL.
    5. Kies wat je met de URL wilt doen:
      • URL kopiëren: Kopieer de link naar het klembord van je apparaat om deze te plakken en te delen op externe bronnen.
      • Ga naar URL: Open de URL rechtstreeks om te zien hoe deze eruitziet voor bezoekers.
Let op:
  • De opties om de URL te delen en te openen werken alleen als je de website publiceert na het instellen van de link.
  • Door onderdelen te koppelen aan elementen op je website of ze toe te voegen aan een menu, wordt geen onderdeel-URL gegenereerd.