Wix Editor: Een in-page menu toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
In-page menu 's zijn een handige, opvallende manier voor bezoekers om door je website te navigeren. In-page menu 's zweven op je pagina en zijn daarom altijd zichtbaar voor bezoekers terwijl ze door de website navigeren. Ze zijn het nuttigst op websites van één pagina met verschillende onderdelen en ankers.
Live website met een in-page menu.

Stap 1 | Stel onderdelen en anker in op je website

De eerste stap bij het opzetten van een in-page menu is het toevoegen van ankers en onderdelen aan je website. Onderdelen zijn de bouwstenen van je pagina's. Gebruik ze om je inhoud en informatie te organiseren en weer te geven.
Ankers worden gebruikt om alle andere informatie te markeren die mogelijk niet in onderdelen staat, zoals galerijen of video's. Je kunt je website opbouwen met onderdelen of ankers, of beide.

Om een onderdeel aan je pagina toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Onderdeel toevoegen.
  2. Kies een categorie.
  3. Selecteer je gekozen onderdeel om deze aan je pagina toe te voegen.
  4. Wijs het onderdeel aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  5. Klik op Onderdeel hernoemen.
  6. Voer de naam van het onderdeel in het veld in en druk op de Enter-toets van je toetsenbord.
Het Onderdeel toevoegen-paneel in de Editor.

Om een anker aan je pagina toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Menu en anker.
  3. Klik op het anker onder In-page navigatie of sleep het naar de relevante locatie op je pagina.
  4. Klik op het anker en klik op Naam wijzigen.
  5. Herhaal stap 1-4 indien nodig.
Het Elementen toevoegen-paneel in de Editor. De cursor wijst de optie om een anker toe te voegen aan.
Belangrijk
We raden aan om niet meer dan één anker aan een strook of gedeelte op je website te bevestigen. Het toevoegen van meer dan één anker kan problemen veroorzaken voor bezoekers die schermlezers of toetsenborden gebruiken om te navigeren.

Stap 2 | Orden de ankers in het lagenpaneel

Nadat je ankers op je pagina's hebt geplaatst, open je het Lagen-paneel om ze te ordenen. Je ankers moeten recht boven de relevante strook of het relevante segment worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat wanneer bezoekers er in het menu op klikken, zij naar de juiste inhoud worden gebracht.
Wil je je onderdelen opnieuw ordenen?
Klik op het relevante onderdeel in de Editor en klik vervolgens op de pictogrammen voor Naar boven verplaatsenof Naar beneden verplaatsenom de onderdelen op je pagina opnieuw te ordenen. Lees meer over het herordenen van onderdelen

Om je ankers te ordenen:

1. Selecteer linksonder in de Editor het Lagen-pictogram.
  2. Sleep elk anker zodat het vóór de strook of de inhoud komt waaraan het is bevestigd.
Een GIF die toont hoe ankers worden gerangschikt in het Lagen-paneel.

Stap 3 | Voeg een in-page menu toe

Nadat je ankers of onderdelen aan de website hebt toegevoegd, voeg je een in-page menu toe om ze weer te geven. Het menu is vastgemaakt aan het scherm, zodat het altijd zichtbaar is op de website. Dit maakt het navigeren voor bezoekers gemakkelijk en je kunt de locatie van het menu altijd weer wijzigen als dat nodig is.

Om een menu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Menu en anker.
  3. Klik op In-page menu.
  4. Klik of sleep het door jou gekozen menu om het aan je website toe te voegen.
  5. (Optioneel) Klik in het ankermenu op het Vastzetten op scherm-pictogramom de locatie op je pagina te wijzigen.
Het Elementen toevoegen-paneel in de Editor. De cursor wijst een ontwerp voor een in-page menu aan.

Stap 4 | Beheer de menu-items

Standaard worden alle ankers en onderdelen op je in-page menu weergegeven. Je kunt ankers en onderdelen op je in-page menu's beheren door nieuwe items toe te voegen of ze te verwijderen indien nodig.

Om items op het in-page menu te beheren:

• Klik op Menu beheren en kies hoe je ze wilt beheren:
    • Selecteer of deselecteer het vak naast de anker- en onderdeelnamen om ze te verbergen of weer te geven op het menu.
    • Klik op Nieuw anker toevoegen om een nieuw anker te maken en weer te geven op het menu.
    • Klik op Nieuw onderdeel toevoegen om een nieuw onderdeel te maken en weer te geven op het menu.
Het Menu beheren-paneel voor een in-page menu in de Editor.
Let op:
  • Nieuwe ankers worden automatisch bovenaan je pagina toegevoegd. Je kunt hun positie aanpassen door ze te verslepen.
  • Je ankers en onderdelen worden op het menu weergegeven in de volgorde waarin ze op de pagina staan (van boven naar beneden). Het is niet mogelijk om de volgorde van items op een in-page menu te wijzigen.
  • In-page menu's worden niet weergegeven op je mobielvriendelijke website.