Wix Editor: Lightbox-ideeën en inspiratie

Leestijd 3 minuten
Lightboxen zijn pop-upberichten die op het scherm van je bezoeker verschijnen wanneer deze je website bezoekt. Je kunt ze op een aantal creatieve, praktische manieren gebruiken om je verkoop en bedrijf te laten groeien en een interactieve ervaring te bieden.
In dit artikel lees je over een paar manieren om lightboxen te gebruiken:

Maak een inschrijvingslightbox voor je mailinglijst

Voeg een mailinglijst-lightbox toe om abonnees op te bouwen en een breder publiek te bereiken. Er zijn verschillende lightbox-ontwerpen beschikbaar met vooraf toegevoegde formulieren, die je naar wens kunt aanpassen.
Een GIF van een mailinglijst-lightbox die in beeld glijdt op een live Wix-website.
Wanneer bezoekers zich via het formulier aanmelden, worden ze automatisch toegevoegd aan je abonnees in Contacten, zodat ze op de hoogte kunnen blijven van je bedrijfsnieuws en aanbiedingen.

Voeg een leeftijdsdisclaimer toe aan je website

Benut je lightboxen door een leeftijdsdisclaimer voor je website te maken. Je kunt ze zo instellen dat ze alleen een leeftijdsbevestigingsknop bevatten, zodat bezoekers erop moeten klikken om op je website te komen en te browsen.
Een screenshot met een pop-up met leeftijdsdisclaimer op een live website.
Naast de vooraf ingestelde opties zijn er ook honderden mogelijke ontwerpcombinaties voor lightboxen, zodat je geen concessies hoeft te doen aan de branding of het uiterlijk van je website.

Bouw een pop-upwizard

Gebruik een lightbox om een pop-upwizard te maken waar bezoekers met een reeks schermen of stappen doorheen kunnen klikken. Pop-upwizards zijn een leuke, unieke manier om bezoekers tot interactie aan te moedigen en om je website te laten opvallen.
Een online speurtocht op een live Wix-website. De speurtocht is gemaakt met behulp van lightboxen.
Populaire toepassingen voor pop-upwizards zijn onder meer speurtochten en presentaties. Je kunt de lightbox ook zo ontwerpen dat hij er precies uitziet en zich gedraagt zoals je wilt, zodat je merk consistent blijft.

Maak een videolightbox

Voeg video's toe aan een lightbox om de aandacht van je bezoekers te trekken. Je kunt video's insluiten (ofwel embedden) vanaf hostingwebsites zoals Youtube of Vimeo, of een bestand vanaf je apparaat uploaden.
Een GIF van een lightbox die verschijnt op een live Wix-website. De video in de box begint automatisch af te spelen.
Videolightboxen zijn een ideale manier om informatie aan je bezoekers te laten zien, omdat ze visueel aantrekkelijker zijn dan gewone tekstlightboxen. Gebruik ze om aankondigingen, trailers en meer te promoten.