Wix Editor: Eigen vector art uploaden

Leestijd 2 minuten
Vector art is een leuke, coole manier om je website tot leven te brengen. Je kunt je eigen vector art toevoegen door bestanden te uploaden via de Editor en je kunt ze zelfs aanpassen aan de sfeer van je website.

Lees meer over:

Eigen vector art uploaden

Upload je eigen bestanden via de Media Manager in de Editor. Je kunt zoveel bestanden uploaden als je wilt. Elke SVG mag maximaal 250KB groot zijn.
Let op:
Geanimeerde SVG-bestanden worden niet ondersteund op Wix.

Om vector art-bestanden te uploaden:

1. Klik links in de Editor op Media .
  2. Klik op het Media uploaden-pictogram.
  3. Selecteer de bestand(en) op je computer.
  4. (Optioneel) Klik op Aan pagina toevoegen om het aan je website toe te voegen.
Let op:
  • SVG-bestanden bevatten meestal veel overbodige informatie zoals editor metadata, opmerkingen, verborgen elementen en andere zaken die veilig kunnen worden verwijderd zonder het visuele resultaat te beïnvloeden.
  • Wix gebruikt industriestandaard-tools om je SVG op te schonen en te voorkomen dat er schadelijke code naar je website wordt geüpload, zodat deze veilig blijft voor je bezoekers.
  • Zorg ervoor dat de SVG-bestanden die je uploadt geen embedded afbeeldingen bevatten (JPG, PNG, etc.).
  • Controleer of de SVG-bestanden die je uploadt visuele inhoud bevatten, anders mislukt de upload.

Eigen vector art-bestanden aanpassen

Geüploade vector art is onderverdeeld in een van de volgende vier typen:
  • Basisvormen
  • Vector art met één kleur
  • Vector art met 2-8 kleuren
  • Vector art in grijstinten
De aanpassingsopties zijn afhankelijk van het type vector art van het bestand. Enkele beschikbare opties zijn opvulling, randen en schaduw. Lees meer

Om vector art-bestanden aan te passen:

1. Klik op de vector art.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogram.
  3. Kies uit de beschikbare opties om het ontwerp van het bestand aan te passen.
Belangrijk:
Als het geüploade SVG-bestand elementen of inhoud bevat die we niet goed kunnen aanpassen via onze huidige Editor-functionaliteit, wordt het gelabeld als 'niet-bewerkbaar'. Het aanpassen van dergelijke bestanden kan alleen worden gedaan met externe tools voordat je ze uploadt naar de Wix Editor.