Wix Editor: De koptekst van je website aanpassen

Leestijd 4 minuten
Je koptekst is het onderdeel bovenaan je website en bevat normaal gesproken het menu en het logo van je website. Aangezien je koptekst de eerste indruk van je website geeft, raden we aan deze zo aan te passen dat hij past bij je merk en de uitstraling van je website.
Kies het ontwerp en het scroll-effect voor je koptekst en stel de grootte en de randen in om een gedurfde indruk te maken op je bezoekers.
In dit artikel lees je hoe je:

Het ontwerp van je koptekst wijzigen

Je kunt het ontwerp van je koptekst aanpassen aan je website. Kies een ontwerp uit een groot aantal voorinstellingen en pas de instellingen aan, zoals de kleur, de afstand en de hoeken.

Om het ontwerp van je koptekst te wijzigen:

1. Klik op de koptekst.
  2. Klik op Ontwerp wijzigen.
  3. Selecteer een vooraf ingesteld ontwerp of klik op Ontwerp aanpassen.
  4. Gebruik de opties om het ontwerp van de koptekst aan te passen:
    • Kleur en opvulling: Kies een kleur voor je koptekst en sleep de schuifregelaar om de dekking aan te passen.
    • Rand: Voeg randen toe aan je koptekst om deze te laten opvallen op je pagina.
    • Hoeken: Maak de hoeken van je rand ronder of vierkanter.
    • Schaduw: Voeg een schaduw toe en ontwerp deze om je tekst een cool 3D-effect te geven.
    • Afstand: Maak de ruimte tussen je koptekst en de offset groter of kleiner.
Het ontwerppaneel voor de koptekst is open. De cursor wijst de grootte-schuifregelaar aan.
Let op:
De aanpassingsopties zijn afhankelijk van de voorinstelling die je kiest.

Een afbeelding instellen als koptekst van je website

Om je website verder te personaliseren, kun je een afbeelding instellen als de koptekst van je website.
De afbeelding moet kleiner dan je koptekst zijn om erin te passen en correct vastgemaakt te worden. We raden je aan een afbeelding te gebruiken met een resolutie en grootte die compatibel is met de grootte van je koptekst, zoals een banner.

Om een afbeelding te gebruiken als kop of koptekst van je website:

1. Klik links in de Editor op Toevoegen .
  2. Klik op Afbeelding.
  3. Klik op het type afbeelding dat je wilt toevoegen.
  4. Selecteer je afbeelding en klik op Toevoegen aan pagina.
  5. Sleep de afbeelding naar de kop en zet deze neer wanneer je het bericht Vastmaken aan bovenkant ziet.
GIF met een afbeelding die wordt versleept en neergezet in de koptekst van de website.

Het formaat van de kop wijzigen

Je kunt het formaat van je koptekst wijzigen om hem zo groot of zo klein te maken als je wilt.
Grote kopteksten zijn handig als je veel elementen hebt, zoals een websitetitel, menu en logo. Kleinere kopteksten zijn ideaal voor minimale websites of als je de meeste van je elementen op de pagina hebt staan.

Om de grootte van je koptekst te wijzigen:

1. Klik in de Editor op de koptekst.
  2. Sleep de rekgreep onderaan de koptekst om hem langer of korter te maken.
GIF die toont hoe de koptekst groter en kleiner wordt gemaakt met de formaatgrepen.
Zijn er belangrijke elementen aan je pagina gekoppeld?
Zorg ervoor dat elementen zoals menu's op alle pagina's worden weergegeven. Lees hoe je elementen instelt om alsnog op alle pagina's weergegeven te worden

Voeg een scroll-effect toe aan je koptekst.

Voeg een cool scroll-effect toe aan je koptekst om te kiezen hoe die zich gedraagt als bezoekers omlaag scrollen op je pagina.

Om een scroll-effect voor je koptekst te kiezen

1. Klik op de koptekst.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Selecteer een scroll-instelling:
    • Meegenomen: Je koptekst staat altijd bovenaan de website en beweegt omhoog en omlaag met de pagina.
    • Vastgezet: Je kop blijft bovenaan de pagina staan. Hierdoor hebben je bezoekers gemakkelijk toegang tot je websitemenu zonder weer naar boven te hoeven scrollen. We raden je aan om je koptekst klein te houden zodat deze geen elementen of inhoud bedekt wanneer bezoekers door je website scrollen.
    • Verborgen: Wanneer je bezoekers door je website scrollen verdwijnt de koptekst. Om de kop weer te laten verschijnen moeten je bezoekers omhoog scrollen.
    • Vervaagt: De kop verdwijnt langzaam wanneer je bezoekers door de website scrollen en verschijnt weer wanneer ze terug naar boven scrollen.
Het instellingenpaneel voor de koptekst. De cursor wijst het Vervagen-effect aan.
Let op:
Je mobiele en desktopwebsites kunnen verschillende scroll-effecten hebben. Lees meer over het wijzigen van de scroll-instellingen voor de koptekst op je mobiele website.