Wix Editor: De Editor-tools gebruiken in de mobiele Editor

Leestijd 6 minuten
De Wix Mobiele Editor biedt verschillende ingebouwde tools om je ontwerpproces sneller en nauwkeuriger te maken. Je kunt deze functies vinden in het Tools-paneel rechtsbovenaan de Editor.
Screenshot van het Tools-paneel rechtsboven in het Editor-gedeelte. Selectievakje voor Uitlijning-functie is ingeschakeld.
In dit artikel lees je hoe je het volgende gebruikt:

De werkbalk van de mobiele Editor gebruiken

Met de mobiele werkbalk kun je basisacties snel uitvoeren. Gebruik het om te knippen, plakken, dupliceren, of elementen van de pagina te verwijderen. Je kunt ook instellingen van elementen aanpassen, zoals de grootte, positie en uitlijning
Nadat je de werkbalk vanuit het Tools-paneel hebt ingeschakeld, vind je deze rechts in de Editor.
screenshot van de Wix Editor voor mobiele apparaten-werkbalk

Om de werkbalk in te schakelen:

1. Klik rechtsboven in de Mobiele Editor op Tools.
  2. Selecteer de Werkbalk.
Screenshot van het Tools-paneel in de Mobiele Editor met het selectievakje op de werkbalk geselecteerd en gemarkeerd.

Het Lagen-paneel gebruiken

Het Lagen-paneel geeft alle ellementen op je pagina weer. Het paneel is opgedeeld volgens de hoofdonderdelen van je pagina (koptekst, pagina en voettekst) zodat je de elementen die je nodig hebt makkelijk kunt vinden.
Nadat je het Lagen-paneel hebt ingeschakeld, verschijnt het als een zwevend paneel dat je overal in de Mobiele Editor kunt slepen. Je kunt het inschakelen door linksonder in de Editor op het Lagen-pictogramte klikken.
Het Lagen-paneel in de Editor. Het pictogram is gemarkeerd.

Gebruik de horizontale en verticale linialen

Gebruik de horizontale en verticale linialen zodat je elementen accuraat op je website kunt plaatsen. Positioneer je elementen op specifieke locaties (in pixels) en voeg gidslijnen toe om je te helpen deze plekken te markeren.
Na het inschakelen van linialen in het Tools-paneel, zie je de horizontale liniaal bovenaan en de verticale liniaal aan de rechterkant.

Om de linialen in te schakelen:

1. Klik rechtsboven in de Mobiele Editor op Tools.
  2. Selecteer Linialen.
Het Tools-paneel. Het selectievakje voor de linialen is geselecteerd en de linialen zelf zijn gemarkeerd.

Rasterlijnen gebruiken

Rasterlijnen zijn de stippellijnen in je mobiele Editor die je kunnen helpen de indeling van je website correct op te bouwen. De verticale rasterlijnen zijn vooral handig omdat ze de maximale breedte van je pagina weergeven op tablets en kleinere apparaten.
Gebruik de rasterlijnen om er zeker van te zijn dat je inhoud zichtbaar is op elke mogelijke schermgrootte. Afhankelijk van je behoeften, kun je ze op elk moment in- of uitschakelen.

Om rasterlijnen in te schakelen:

1. Klik rechtsboven in de Mobiele Editor op Tools.
  2. Selecteer Raster.
De rasterlijnen in de Wix Editor. De lijnen zijn gemarkeerd.

De Uitlijning-tool gebruiken

Met de Uitlijning-tool kun je elementen met volledige nauwkeurigheid aan elkaar vastmaken.
Zodra je een element versleept, verschijnen er paarse lijnen om de grenzen van andere elementen op die pagina aan te geven. Wanneer je besluit het element dat je sleept los te laten, zal het binnen een bereik van vijf pixels op deze markeringen 'vastklikken'.

Om uitijning in te schakelen:

1. Klik rechtsboven in de Mobiele Editor op Tools.
  2. Selecteer Uitlijnen.
Een GIF die de Uitlijning-tool in de Editor laat zien.

De Automatische afstand bij slepen-tool gebruiken

De Automatische afstand bij slepen-tool past automatisch de ruimte tussen elementen aan wanneer je een item in de ruimte ertussen plaatst. Hierdoor kun je elementen met één klik opnieuw ordenen, zonder het algehele ontwerp te beïnvloeden.
Je kunt bijvoorbeeld een knop aanwijzen en deze tussen twee tekstelementen slepen. Wanneer een blauwe lijn verschijnt, laat je de knop los. Er wordt dan gelijke afstand gecreëerd aan weerszijden van de twee tekstelementen.
Belangrijk:
Deze functie is nog voor alle gebruikers niet beschikbaar.

Om de Automatische afstand bij slepen-tool in of uit te schakelen:

1. Klik rechtsboven in de Mobiele Editor op Tools.
  2. Schakel Automatische afstand bij slepen in.
Gif van de Automatische afstand bij slepen-tool die wordt gebruikt om de plaatsing van een knop in de Wix Mobiele Editor te verplaatsen.

De Handleiding afstand-tool gebruiken

De Handleiding afstand-tool geeft een aanpasbare blauwe balk weer die de grootte van de ruimte in pixels weergeeft en roze lijnen die aangeven wanneer de grootte van de ruimte gelijk is aan andere lege ruimtes in je onderdeel. Met deze tool kun je de afstand groter en kleiner maken terwijl je de afstand elders in het onderdeel behoudt.
Neem snel nauwkeurige afstandsbeslissingen.
Belangrijk:
Deze functie is nog voor alle gebruikers niet beschikbaar.

Om de Handleiding afstand-tool in of uit te schakelen:

1. Klik rechtsboven in de Mobiele Editor op Tools.
  2. Schakel het Handleiding afstand-selectievakje in.
Gif van de Handleiding afstand-tool die wordt gebruikt om lege ruimte onderaan een onderdeel aan te passen in de Wix Mobiele Editor.