Wix Editor: De dia's in je diavoorstelling beheren

Leestijd 3 minuten
Maak de perfecte diavoorstelling door je dia's te organiseren om de inhoud te tonen die je wilt.
In dit artikel lees je hoe je:

Nieuwe dia's aan je diavoorstelling toevoegen

Heb je nieuwe en belangrijke inhoud? Voeg een nieuwe dia toe aan je diavoorstelling zodat je bezoekers alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

Om een nieuwe dia toe te voegen:

1. Klik in de Editor op de diavoorstelling.
  2. Klik op Dia's beheren.
  3. Klik op Nieuwe dia toevoegen.
Het Dia's beheren-paneel in de Editor. De Nieuwe dia toevoegen-knop is gemarkeerd.

De volgorde van dia's in je diavoorstelling wijzigen

Wijzig de volgorde van je dia's om de volgorde te veranderen waarin je inhoud aan je bezoekers wordt getoond.

Om de volgorde van je dia's te wijzigen:

1. Klik in de Editor op de diavoorstelling.
  2. Klik op Dia's beheren.
  3. Klik links van de betreffende dia op het Opnieuw ordenen-pictogramen sleep deze naar de door jou gekozen positie.
Het Dia's beheren-paneel in de Editor. De cursor herschikt de dia's door erop te klikken en ze te verslepen.

Dia's dupliceren in je diavoorstelling

Als het uiterlijk en de indeling van een dia je bevallen en je wilt een andere dia toevoegen die er hetzelfde uitziet, dan kun je de dia dupliceren en naar behoefte aanpassen.

Om een dia te dupliceren:

1. Klik in de Editor op de diavoorstelling.
  2. Klik op Dia's beheren.
  3. Klik op een dia uit de lijst.
  4. Klik onderaan op Dia dupliceren.
Het Dia's beheren-paneel. De cursor staat op de Dia dupliceren-knop.

Dia's hernoemen

Geef je dia's namen zodat je ze gemakkelijk kunt identificeren tijdens het bewerken of beheren van je diavoorstelling. We raden aan een naam te kiezen die de inhoud van de dia weergeeft.
Let op:
De namen van je dia's zijn alleen zichtbaar in de Editor. Je bezoekers kunnen ze niet zien op de live website.

Om je dia's te hernoemen:

1. Klik in de Editor op de diavoorstelling.
  2. Klik op Dia's beheren.
  3. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Hernoemen.
  5. Voer de naam van de dia in het tekstveld in.
  6. Klik op Klaar.
Het Dia's beheren-paneel De naam van een van de dia's wordt veranderd naar 'Salades'.

Dia's uit je diavoorstelling verwijderen

Als je een dia niet langer nodig hebt, kun je de dia verwijderen om je diavoorstelling up to date te houden.

Om een dia te verwijderen:

1. Klik in de Editor op de diavoorstelling.
  2. Klik op Dia's beheren.
  3. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Verwijderen.
Het Dia's beheren-paneel. De muis wijst de optie om de dia met de naam 'Salades' te verwijderen aan.