Wix Domeinen: Een domein opzeggen

Leestijd 1 minuten
Je kunt je domein op elk moment annuleren vanuit je Wix-account als je het niet langer nodig hebt. Hiermee wordt de automatische verlengingsfunctie uitgeschakeld, zodat je nog steeds de eigenaar bent van je domein tot het einde van de abonnementsperiode nadat je deze hebt opgezegd.
Wist je dit al?
Om ervoor te zorgen dat je website te allen tijde live blijft, worden domeinen die bij Wix zijn gekocht dertig dagen voor het einde van hun abonnementsperiode automatisch verlengd. Lees meer over het controleren van de verlengingsdatum van je domein.

Om je domeinabonnement op te zeggen:

1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogram.
  3. Klik op Domein annuleren.
  4. Selecteer Automatisch verlengen annuleren en klik op Verzenden.
Een screenshot van de Domein opzeggen-pop-up. Het toont de optie Automatisch verlengen annuleren geselecteerd.
Let op:
  • Aankopen van Wix-domeinen worden niet terugbetaald en omvatten geen proefperiode van 14 dagen.
  • Je websitepakket en domein zijn afzonderlijke diensten. Als je je Premium- of Studio-pakket wilt opzeggen, moet je dat apart doen.