Wix Bookings: Wachtlijsten aanbieden met de Wix Owner-app

Leestijd 4 minuten
Voorkom dat je potentiële klanten verliest die je populairste lessen willen boeken door ze aan een wachtlijst toe te voegen. Als een klant probeert een lessessie te boeken in je leden-app, maar deze is vol, hebben ze in plaats van de 'Nu boeken'-knop de optie om zichzelf op de wachtlijst te zetten.
Een screenshot van een volledige sessie van een les, met de optie om op de wachtlijst te komen.
Als er een plek vrijkomt, ontvangt de eerste persoon op de wachtlijst een melding van hun leden-app.
Een screenshot met de melding die klanten te zien krijgen wanneer een tijdvak in een les beschikbaar komt.
Je kunt beslissen hoe lang het lid heeft om deel te nemen aan de les of de aanbieding af te slaan voordat de volgende persoon op de wachtlijst de kans krijgt om deel te nemen aan de sessie. Als niemand op je wachtlijst ervoor kiest om de les te boeken, wordt de plek opengesteld voor het grote publiek.
Let op:
Leden kunnen zich alleen aanmelden voor wachtlijsten via hun Wix-ledenapps. Als ze geen lid zijn, nodig ze dan uit om lid te worden
Lees in dit artikel meer over:

De wachtlijst voor je lessen inschakelen

Je kunt de wachtlijst voor je lessen inschakelen in het Boekingsbeleid-gedeelte van de Wix Owner-app. Hiermee kun je wachtlijsten aanbieden voor je populairste lessen, allemaal vanaf je mobiele apparaat.

Om de wachtlijst voor je lessen in te schakelen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Diensten.
  4. Tik op het Instellingen-tabblad.
  5. Tik op Reserveringsbeleid.
  6. Tik naast het betreffende beleid op het Meer acties-pictogram.
  7. Tik op Bewerken
  8. Scrol omlaag en tik om Geef klanten toegang tot een wachtlijst voor volgeboekte lessen te selecteren.
  9. Tik om de maximale capaciteit van de wachtlijst in te voeren.
  10. Tik om de relevante optie te selecteren in de Er is een plaats gereserveerd voor-dropdown.
  11. Tik op Opslaan om te bevestigen.
Een screenshot die laat zien hoe je de wachtlijst inschakelt vanuit de Wix Owner-app.

Wachtlijstdeelnemers beheren

Voeg klanten toe aan de wachtlijst voor een sessie of boek ze in wanneer er een tijdstip vrijkomt met je Wix Owner-app.

Om je wachtlijst te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda.
  4. Tik om de relevante sessie te selecteren.
  5. Tik op Deelnemers beheren
  6. Kies wat je vervolgens wilt doen: