Wix Bookings: Een dagrooster toevoegen en instellen op je website

Leestijd 3 minuten
Toon je lessen in een dagrooster, zodat je klanten kunnen zien wat er op een bepaalde dag beschikbaar is. Het dagrooster toont automatisch je lessen op de dagen dat ze beschikbaar zijn. Nadat je een dagrooster aan je website hebt toegevoegd, kun je deze aanpassen aan je bedrijf en merk.
Let op:
  • Cursussen en afspraken verschijnen niet in je dagrooster.
  • Het dagrooster is niet beschikbaar in Editor X.
Screenshot van dagrooster op een live website.
Lees in dit artikel meer over:

Een dagrooster aan je website toevoegen

Een dagrooster maakt het voor klanten gemakkelijker om je lessen te boeken, omdat ze kunnen zien welke sessies elke dag beschikbaar zijn. Voor je gemak kun je dit tijdschema aan elke pagina van je website toevoegen.

Om een dagrooster aan je website toe te voegen:

1. Ga in de Editor naar de pagina waar je het dagrooster wilt plaatsen.
  2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Boekingen.
  4. Klik op Dagrooster.
  5. Sleep het dagrooster naar je pagina.
Screenshot die laat zien hoe je dagroosters aan een pagina in de Editor kunt toevoegen.

Kiezen welke diensten op het dagrooster moeten worden weergegeven

Je kunt op elk moment lessen toevoegen aan of verwijderen uit het dagrooster. Dit is handig wanneer medewerkers van baan veranderen of als je nieuwe lessen aanbiedt die de bestaande vervangen. Je kunt ook hele lescategorieën weergeven of verbergen.

Om te kiezen welke diensten worden weergegeven:

1. Klik op het Dagrooster-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Diensten
  4. Klik om het selectievakje in te schakelen naast elke categorie of les die je op het dagrooster wilt weergeven.
Een screenshot die laat zien hoe je lessen of categorieën in het dagrooster kunt weergeven of verbergen.

Kiezen welke elementen moeten worden weergegeven

Kies welke elementen je in je dagrooster wilt opnemen, zoals het aantal resterende tijdvakken. Je kunt er ook voor kiezen om de 'Nu boeken'-knop weer te geven of te verbergen. Dit kan handig zijn voor het promoten van lessen die nog niet geboekt kunnen worden voor een komend seizoen.

Om te kiezen welke elementen op je dagrooster worden weergegeven:

1. Klik op het Dagrooster-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Weergave-tabblad.
  4. Klik om het Koptekst rooster-selectievakje in te schakelen om een koptekst bovenaan het dagrooster weer te geven.
  5. Klik om het Beschikbare tijdvakken-selectievakje in te schakelen om een koptekst bovenaan het dagrooster weer te geven.
  6. Klik op de Knop-schakelaar om te beslissen of klanten al dan niet lessen kunnen boeken:
    • Ingeschakeld: De Nu boeken-knop verschijnt en klanten kunnen erop klikken om een les te boeken.
    • Uitgeschakeld: De 'Nu boeken'-knop verschijnt niet onder lessen in je dagrooster.
Een screenshot die laat zien hoe je kunt kiezen wat je op het dagrooster weergeeft.

De tekstinhoud van het dagrooster bewerken

Bewerk de tekst die je in je dagrooster wilt weergeven. Dit geldt ook voor berichten die je laat zien wanneer lessen vol zijn of gesloten zijn voor boekingen.

Om de tekst van het dagrooster te bewerken:

1. Klik op het Dagrooster-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Tekst-tabblad.
  4. Klik om de tekst te bewerken die in je dagrooster verschijnt, inclusief je Koptekst, Leeg rooster-tekst, de Online boeken-knop en de Meer info-knop.
Een screenshot die laat zien hoe je de tekstinhoud in het dagrooster kunt bewerken.