Wix Bookings: E-mailmeldingen die je naar klanten verzendt beheren

Leestijd 5 minuten
Met Wix Bookings kun je ook kiezen welke e-mailmeldingen je naar je klanten wilt sturen. Of het nu een bevestigingsmail, een herinnering of een follow-up is, je hebt volledige controle over de soorten berichten die je klanten ontvangen. Je kunt ook automatiseringen maken om je geautomatiseerde e-mails nog meer aan te passen.
Lees in dit artikel meer over:

De standaard e-mails voor boekingsbevestiging bewerken

Het bewerken van je bevestigingsmail is een goede manier om klanten welkom te heten bij je bedrijf. Je kunt een persoonlijk tintje toevoegen om de boodschap bij je merk te laten passen.

Om je standaard bevestigingsmails te bewerken:

1. Ga naar het Boekingsinstellingen-tabblad.
  2. Klik op E-mails en sms-herinneringen.
  3. Wijs de optie Bevestigingsmail aan en klik op Bewerken.
    Tip: Je kunt ook automatiseringen gebruiken om gepersonaliseerde bevestigingsmails te verzenden. Schakel de Bevestigingsmail-schakelaar uit en bekijk het volgende gedeelte om een automatisering in te stellen.
  4. Klik op het relevante tabblad om het diensttype te kiezen: Afspraken of Lessen en cursussen
  5. (Optioneel) Schakel de schakelaar voor online sessies in om een koppeling voor videoconferenties aan deze e-mail toe te voegen.
  6. Kies welk veld je wilt bewerken:
    • Onderwerp: Pas de onderwerpregel van de e-mail aan om je klanten te verleiden deze te openen.
    • Bericht: Bewerk de tekst van de e-mail om alle informatie op te nemen waarvan je klanten voor hun komst op de hoogte moeten zijn.
  7. (Optioneel) Klik op Testmail versturen om jezelf een voorbeeld van de e-mail te sturen.
  8. Klik op Opslaan.
Let op:
  • In de bevestigingsmails die je ontvangt, wordt de tijdzone van je bedrijf weergegeven. De e-mails die je naar je klanten stuurt, geven de door hen gekozen tijdzone weer.
  • Testmails tonen ${priceText} en $12,34 als de dienstprijs en het totaal. Dit verschijnt niet in je daadwerkelijke bevestigingsmails.
Een screenshot met een voorbeeld van een testmail.

Standaard e-mails voor boekingsbevestiging uitschakelen

Je kunt de standaard e-mails voor boekingsbevestiging op elk moment uitschakelen. Dit kan handig zijn als je aangepaste geautomatiseerde e-mails instelt en je klanten niet wilt overweldigen.
Let op:
Zorg ervoor dat je een methode hebt om klanten te informeren dat hun boeking is bevestigd voordat je de standaard bevestigingsmails voor boekingen uitschakelt.

Om de bevestigingsmails voor de boeking uit te schakelen

1. Ga naar het Boekingsinstellingen-tabblad.
  2. Klik op E-mails en sms-herinneringen.
  3. Klik om de schakelaar naast Bevestigingsmail uit te schakelen.
Een screenshot die laat zien hoe je bevestigingsmails uitschakelt in het boekingsinstellingen-gedeelte van het dashboard.

Automatiseringen gebruiken om boekingsmails aan te passen

Blijf in contact met je klanten wanneer zich specifieke boekingsgerelateerde acties voordoen. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail sturen wanneer klanten voor de eerste keer inchecken of om ze te feliciteren met het bereiken van een mijlpaal qua aantal sessies.
Belangrijk:
  • Afspraken die goedkeuring vereisen sturen geen gepersonaliseerde bevestigingsmails.
  • De bevestigingsmails van de klanten worden verstuurd van appointments@wixbookings.com. Wanneer klanten deze e-mail beantwoorden, gaat het bericht naar jouw e-mailadres.
  • Wanneer een klant een dienst boekt, ontvang je een e-mailmelding op het e-mailadres dat je hebt ingesteld in je bedrijfsgegevens-gedeelte. Als de dienst is toegewezen aan een medewerker, ontvangen zowel jij als de medewerker de melding per e-mail (nadat je hun e-mailadres hebt ingevoerd).
  • Om je annuleringsbeleid in bevestigingsmails weer te geven, voeg je de tekst toe aan je instellingen voor Annuleren en verplaatsen

Om boekingsmails te personaliseren met Automatiseringen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuw.
  4. Klik op de titel bovenaan en voer een naam in voor de automatisering.
  5. Klik in het Trigger-gedeelte op Wix Bookings.
Een screenshot die laat zien hoe je een actie voor Boekingen op je website kunt selecteren als trigger.
  1. Selecteer de trigger die je wilt gebruiken. Lees meer over de boekingstriggers in Wix Automations
  2. Selecteer in het dropdownmenu de dienst(en) waarop de trigger van toepassing is.
  3. Selecteer in het Actie-gedeelte E-mail verzenden.
Een screenshot die laat zien hoe je een e-mail selecteert als actie voor een trigger op je website.
  1. Klik onder Afzendergegevens aanpassen op Bewerken om de afzendergegevens te bewerken:
    • Van-naam: Bewerk de naam die verschijnt als de afzender van de e-mail.
    • Antwoorden aan e-mail: Bewerk het e-mailadres waarnaar de antwoorden op de e-mail worden gestuurd.
  2. Klik op Opslaan
  3. Klik onder Creëer een e-mail op Bewerken om het uiterlijk van je bevestigingsmails aan te passen.
  4. Klik naast Timing op Bewerken.
  5. Kies de timing en frequentie voor het verzenden van de e-mails uit de dropdowns.
Een screenshot die laat zien hoe je de timing en frequentie van je e-mailautomatisering instelt.
  1. (Optioneel) Klik op + Voeg een actie toe om een andere actie toe te voegen die plaatsvindt wanneer de trigger optreedt.
  2. Klik op Activeren.

Wat je klanten zien als ze diensten boeken

Wix stuurt je klanten bevestigingsmails wanneer zij een van je diensten boeken. Afhankelijk van welke methode je hierboven hebt gekozen, wordt de e-mail weergegeven als platte tekst of bevat hij zaken als je bedrijfslogo en extra afbeeldingen.
Een screenshot met een testbevestigingsmail op de Wix Owner-app.
Belangrijk:
Als je klanten een dienst boeken en er is een vertraging of mislukking in de verwerking van hun betaling, ontvang je een e-mail om je dat te laten weten.

A screenshot of the notification showing payment is being processed for a booking on your site.

Wanneer dit gebeurt met online diensten, bevat de bevestigingsmail die je klant ontvangt geen Zoom-link naar de dienst. In plaats daarvan kun je de link zodra de betaling is voltooid handmatig verzenden vanuit je Boekingsagenda door op de sessie in de agenda te klikken en op Link kopiëren te klikken.

A screenshot showing how to copy the zoom link of an online session.