Wix Blog: Gestructureerde gegevensopmaak toevoegen aan Wix Blog

Leestijd 2 minuten
Gestructureerde gegevensopmaak en AMP (Accelerated Mobile Pages) zijn twee methoden die Google gebruikt om gebruikers te helpen de beste zoekresultaten weer te geven. Google gebruikt bijvoorbeeld opmaak om te helpen bepalen welke pagina's aan sommige carrousels worden toegevoegd.
Google crawlt websites om informatie te verzamelen zodat ze hun gebruikers de best mogelijke zoekresultaten kunnen presenteren. Opmaak helpt website-eigenaren om Google naar informatie op hun website te leiden.

Google kan deze informatie vervolgens gebruiken om uitgebreide resultaten weer te geven in zoekresultaten. Google kan bijvoorbeeld opmaak gebruiken om inzicht te krijgen in de datum waarop een blogpost is gepubliceerd en kan ervoor kiezen om die datum in zoekresultaten weer te geven.
Let op:
  • Opmaak is altijd ingeschakeld en vereist een verplicht veld, zoals een afbeelding of logo. Zonder het veld ontvang je mogelijk e-mailmeldingen van de Google Search Console om je te laten weten dat het verplichte veld ontbreekt. Volg de onderstaande stappen om de status van het verplichte veld te controleren.
  • Als opmaak is ingeschakeld en Google een fout vindt, ontvang je een e-mail met een fout of waarschuwingsbericht. Dit betekent niet dat je Google-ranking wordt verlaagd, het betekent alleen dat de opmaak niet aan je website is toegevoegd. Probeer de fouten in de post te corrigeren.

Om de status van het verplichte veld te controleren:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar SEO-instellingen onder Tools en instellingen.
  3. Klik op Blogposts.
  4. Klik naast Gestructureerde gegevensopmaak op Bewerken.
Let op: Als je het bericht in de onderstaande afbeelding ziet, moet je je bedrijfsgegevens bijwerken. Zorg ervoor dat je een logo toevoegt, want dit is je verplichte veld dat nodig is om alles correct in te stellen.
Opmaakprobleem in SEO-instellingen.
6. Klik op Opslaan.
Tips:
Wanneer je je website met de nieuwe opmaak hebt gepubliceerd, kun je deze testen met Google's Structured Data Testing Tool