Wix Blog: Een blogcategorie delen op social media

Leestijd 3 minuten
Je kunt een specifieke blogcategorie aanpassen en delen op social media. Als je bijvoorbeeld een Lifestyle-blog hebt, kun je je categorie 'Gezondheid en fitness' op social media delen, zodat anderen je blog kunnen ontdekken en je website kunnen bezoeken.
In dit artikel lees je meer over:
Een screenshot van een blogcategorie gedeeld op social media.
Wil je een specifieke post delen?
Bekijk ons artikel over het delen van posts op social media.

Categoriegegevens aanpassen

Denk na over de tekst die je wilt weergeven wanneer je een categorie deelt. Dit kan helpen mensen te laten weten waar de categorie over gaat en de SEO van je website bevorderen.

Om je categorie aan te passen:

1. Ga naar het Categorieën-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de relevante categorie op Bewerken.
  3. Voer een categorietitel in het Titel-veld in.
  4. Voeg een beschrijving van je categorie toe in het Beschrijving-veld.
Een screenshot van de beschikbare categorietekstvelden.
  1. Klik op het Afbeelding-vak en upload een afbeelding.
  2. Klik naast SEO-instellingen op Bewerken
  3. Pas de URL-slug, titeltag en metabeschrijving aan.
Een screenshot van de blogcategorie SEO-instellingen.
  1. Sluit de SEO-instellingen.
  2. Klik op Opslaan
Tip:
Als je een lijst met posts gebruikt om verschillende categorieën op verschillende pagina's weer te geven, kun je deze instructies volgen om voor elke pagina een afbeelding te uploaden.

Blogcategorie delen op social media

Nadat je de afbeelding en tekst hebt aangepast, ben je klaar om de categorie op je social media-accounts te delen.

Om een blogcategorie te delen:

1. Ga naar je live website.
  2. Log in met je Wix-inloggegevens in de inlogbalk voor leden.
  3. Ga naar de categorie die je wilt delen.
  4. Kopieer de categorie-URL (bijv. https://www.zonyogablog.com/blog/categorieën/nieuws).
  5. Plak de link waar je deze wilt delen.

Problemen met verouderde social informatie oplossen

Klik hieronder op een probleem om te zien hoe je het kunt oplossen:

Wil je meer weten?
Bekijk onze volledige stapsgewijze handleiding voor bloggen of bekijk de video in Wix Learn over het promoten van je blog op social media.