Wix Blocks: Paneelelementen

Leestijd 4 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Word lid van Wix Studio.
Aangepaste panelen van Blocks zijn gemaakt van unieke paneelelementen. Om de paneelelementen in de code van je widget te gebruiken, ga je naar het code-gedeelte van het Panelen-tabblad. Gebruik Velo's $w()-functie om elementen op ID te selecteren:

1let myElement = $w("#myElement");
API-verwijzing voor paneelelementen
Gebruik de API-verwijzing voor paneelelementen om met de elementen in de paneelcode te werken. Merk op dat dit tijdelijke voorbeeld van de Velo API-verwijzing alleen open is voor de vroege gebruikers van Blocks.
Velo-modules voor panelen
Om paneelelementen in staat te stellen te communiceren met je widget en acties uit te voeren in de Editor, gebruik je de volgende modules in je paneelcode:
  • wix-widget: Beheer de eigenschappen, ontwerpvoorinstellingen en meer van je widget.
  • wix-editor: Communiceer met de Editor om widget-elementen te verwijderen of te herstellen, dashboard-panelen te openen en meer.

Paneelelementen

De volgende paneelelementen zijn beschikbaar voor gebruik in je panelen. Je kunt de elementen aanpassen in de Blocks Editor en via Velo-code in het codegedeelte van je paneel.Houd er rekening mee dat alle paneelelementen code vereisen om te werken.

Schuifregelaar paneel

Met schuifregelaars kunnen gebruikers een getal uit een bepaald bereik selecteren.
schuifregelaar

Thumbnails paneel

Met thumbnails kunnen gebruikers een item selecteren uit een reeks thumbnailafbeeldingen.
thumbnails

Knop paneel

Een knop op je paneel.
knop

Groep selectievakjes paneel

Groepen selectievakjes worden gebruikt voor het selecteren van een willekeurig aantal van de gegeven opties.
selectievakje

Dropdown paneel

Dropdowns worden gebruikt voor het selecteren van een van een aantal opties.
dropdown

Groep keuzerondjes paneel

Groepen met keuzerondjes worden gebruikt voor het selecteren van een van een aantal opties.
groep met keuzerondjes

Tekst paneel

Een tekstelement (ook wel 'rich text' genoemd) wordt gebruikt om tekst weer te geven gevolgd door een link.
tekst

Tekstinvoer paneel

Een invoerelement waarmee gebruikers kleine hoeveelheden tekst kunnen invoeren.

Wisselschakelaar paneel

Wisselschakelaars worden gebruikt voor een enkele binaire keuze.
schakelaar

Scheidingsblok paneel

Scheidingsblokken geven een onderdeelkop weer in het paneel.
scheidingsblok

Kleurinvoer paneel

Met kleurkiezers kan een websitebouwer een kleur selecteren voor een of meerdere elementen.
Kleurkiezer
Let op:
  • Je kunt de kleur niet testen in de voorbeeldmoduspreviewvan Wix Blocks. Installeer de app op een website om de kleur te testen.
  • Een kleurenkiezer kan een goede manier zijn om websitebouwers de mogelijkheid te geven om een eigen element aan te passen.
  • We raden aan om geen gepersonaliseerd paneel aan de Ontwerp-actieknoppaint brushactieknop te koppelen, omdat deze niet goed werkt in de Wix Studio Editor. In plaats daarvan kun je een hoofdactie maken met de naam Ontwerp wijzigen (lees meer over het koppelen van actieknoppen).

Lettertype- en kleurinvoer paneel

Met lettertype- en kleurkiezers kunnen websitebouwers een lettertype en de kleur ervan selecteren.
Lettertype- en kleurkiezer