Wix Blocks: Actiebalken configureren

Leestijd 4 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Word lid van
Op het Configuratie-tabblad in Blocks kun je bepalen hoe je widget en de elementen eruit zien en zich gedragen in de Editor wanneer ze op een website worden geïnstalleerd.

Over actiebalken

Wanneer een websitemaker je widget op een website installeert en de Editor opent, hebben de widget en de elementen ervan zwevende actiebalken, net als elk ander website-element van Wix. Dit is bijvoorbeeld de actiebalk van de knop van de widget, waarmee de maker van de website verschillende acties op de knop kan uitvoeren:
Knopactiebalk
Met Blocks kun je deze actiebalken wijzigen. Je kunt knoppen toevoegen, verwijderen of opnieuw ordenen. Je kunt bepalen welk paneel wordt geopend wanneer op een knop wordt geklikt, en meer. De wijzigingsopties variëren, afhankelijk van of je een widget of een van de elementen ervan selecteert, en welk element je selecteert.

Door de actiebalken aan te passen, kun je websitemakers meer opties geven om je app aan te passen wanneer ze deze naar hun website importeren. Je kunt ook beslissen dat je wilt beperken wat ze in je widget kunnen veranderen.

UX-richtlijnen
Lees onze [UX-richtlijnen](data-composite="true" href="https://support.wix.com/en/article/wix-blocks-ux-guidelines-for-widgets-and-applications#configuring-action-bars" target="">Wix Studio voor duidelijke en effectieve actiebalken

Actiebalken wijzigen

Om actiebalken te wijzigen:
  1. Klik op het Configuratie-tabblad om de configuratiemodus te openen.
  2. Selecteer het juiste element in je widget of selecteer de hele widget in het Widgets-paneel.

Je kunt actiebalken nu op twee manieren wijzigen:
  • Vanuit de Bewerk actiebalk die verschijnt:
widget-actiebalk bewerken
  • Of vanuit het Actiebalk-gedeelte in het Inspector-paneel rechts (als je het paneel niet kunt zien, klik je op het Inspector-pictograminspectorom het uit te vouwen).
wijzig actiebalk in Inspector

Actieknoppen verwijderen en toevoegen

• Wijs de actiebalkknoppen aan om te zien welke ervan kunnen worden verwijderd en klik op Verwijderen om die knop te verwijderen.
actiebalk bewerken knop verwijderen
  • Voeg knoppen toe die je hebt verwijderd door + Toevoegen te kiezen in het Bewerk actiebalk-paneel, of Actieknop toevoegen in het Actiebalk-gedeelte in het Inspector-paneel rechts (als je het paneel niet kunt zien, klik je op het Inspector-pictogramom het uit te vouwen).

Instellingen voor actieknoppen wijzigen

1. Wijs de actiebalkknoppen aan om te zien welke instellingen hebben die kunnen worden gewijzigd.
  2. Klik op de Instellingen actieknop-knop.
Instellingen actieknop
  1. Selecteer het paneel of de dashboardpagina die je wilt openen voor de instellingen van de actieknop. Je kunt ook een nieuw aangepast paneel maken en deze vervolgens toewijzen aan de actieknop. Als je op Aangepast paneel maken klikt, ga je naar het Panelen-tabblad.
instellingen actieknop
Let op:
  • Wanneer je een actieknop toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je een paneel of een dashboardpagina toewijst. Als je dat niet doet, zie je een waarschuwing in de Inspector.
  • De wijzigingen die je aanbrengt wanneer je in het Configuratie-tabblad bent, hebben invloed op alle ontwerpvoorinstellingen.
  • Zorg ervoor dat je onze UX-richtlijnen leest voor duidelijke en effectieve actieknoppen.