Wix Blocks: Over configuratie

Leestijd 3 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Word lid van Wix Studio.
Met Blocks kunnen websitemakers je widget aanpassen wanneer ze deze in de Editors installeren. De maker van de website kan het uiterlijk van je widget veranderen en elementen verwijderen of wijzigen, zodat deze met hun website integreert.

Je kunt beslissen hoeveel vrijheid je de makers van websites geeft door deze verschillende opties in Blokken te configureren. Met het Configuratie-tabblad kun je bepalen hoe je widget en de elementen ervan eruit zien en zich gedragen wanneer ze op een website zijn geïnstalleerd.
Configuraties in de Editors
Deze configuraties verwijzen naar hoe de widget zich gedraagt in de Editors en niet op de live website.

Weergavenamen

Je widget kan veel verschillende elementen hebben, zoals knoppen, tekstvakken en vormen. Wanneer je deze elementen in je widget invoegt, geeft Blocks ze standaardnamen. Op het Configuratie-tabblad kun je deze elementen weergavenamen geven, zodat de makers van de website gemakkelijk kunnen begrijpen wat ze doen.

Widget-gedrag

De Wix Editors bieden websitemakers veel vrijheid bij het aanpassen van je widget. Je kunt beslissen om sommige van deze opties te beperken via het Configuratie-tabblad. Je kunt definiëren of elementen al dan niet kunnen worden geselecteerd of verwijderd, gedupliceerd of vergroot of verkleind.

Er kunnen elementen in je widget zijn die essentieel zijn voor de functie ervan, bijvoorbeeld een In winkelwagen-knop. Je kunt je widget zo configureren dat een websitemaker dit element niet uit je widget kan verwijderen.

Of misschien wil je sommige opties beperken voor ontwerpdoeleinden, omdat je wilt dat het ontwerp blijft zoals het is. Je kunt elk element definiëren als niet-selecteerbaar of niet-verwijderbaar.
Gedrag van widgetelementen op het configuratietabblad

Je wilt misschien ook voorkomen dat je widget wordt gedupliceerd (bijvoorbeeld als deze is gekoppeld aan dynamische pagina's en duplicatie conflicten kan veroorzaken of code kan breken) of dat het formaat wordt aangepast (om ontwerpredenen).

gedrag van widgets op het Configuratie-tabblad
Lees meer over het gedrag van widgets

Actiebalken

Elk element van je widget heeft een actiebalk die de maker van de website gebruikt om deze aan te passen. Je kunt de actiebalken wijzigen op het Configuratie-tabblad. Je kunt knoppen toevoegen, verwijderen of opnieuw ordenen. Je kunt bepalen welk paneel wordt geopend wanneer op een knop wordt geklikt, en meer. De wijzigingsopties variëren, afhankelijk van of je een widget of een van de elementen ervan selecteert, en welk element je selecteert.

Lees meer over het configureren van actiebalken
Actieknoppen
Wanneer je een actieknop toevoegt, kun je er een aangepast paneel aan toevoegen op het Panelen-tabblad.
Lees meer over panelen.