Wix Blocks: Een app publiceren in de appmarkt

Leestijd 3 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Gebruik Wix Studio om toegang te krijgen tot Wix Blocks.
Als maker van Blocks-apps kun je je app publiceren in de Wix Appmarkt om Wix-websitemakers toe te staan je app te installeren en te gebruiken. Het proces van het beoordelen en publiceren van je app wordt vervolgens gedaan door het Wix Developers Center

Voordat je begint

Voordat je begint met het publiceren in de appmarkt, is het belangrijk om vooruit te plannen, om latere correcties te voorkomen.

Publiceer je app

Volg deze stappen om je Blocks-app te publiceren in de Wix Appmarkt:

Stap 1 | Dupliceer je app in Blocks

Als je app al op een Wix-website is geïnstalleerd, moet je deze dupliceren voordat je deze in de Appmarkt publiceert. Dit voorkomt dat er wijzigingen worden aangebracht in je geïnstalleerde app. Als je app nog nooit op de website van een gebruiker is geïnstalleerd, kun je deze stap overslaan.

Stap 2 | Klik op in Blocks op 'Publiceren in Appmarkt'

Klik in het App-menu in Blocks op App publiceren. Er wordt een nieuw tabblad geopend met de pagina van je app in het Wix Developers Center.

Stap 3 | Voeg de Appmarkt-vermelding van je app toe

Geef het Wix Developers Center alle informatie die ze nodig hebben om je app te publiceren. Dit is inclusief:

• Contactgegevens app
  • App-pictogram
  • App-teaser (beschrijving van één regel)
  • Drie app-functies
  • Volledige beschrijving app
  • App-afbeeldingen
  • App-zoekwoorden
  • Privacy-en beveiligingsgegevens

Elke keer dat je een van deze onderwerpen invult, gaat het aantal Blockers met één omlaag.

Stap 4 | Stel de prijzen van je app in

Selecteer een bedrijfsmodel om je app te verkopen. Je hebt de volgende opties voor de prijs van je app:
  • Gratis
  • Freemium
  • Premium
  • Dynamische prijzen

Stap 5 | Dien je app in ter beoordeling

Wanneer je op Submit App klikt in het Wix Developers Center, beoordeelt het team je app. Aangezien elke app handmatig wordt beoordeeld, kost dit wat tijd. Houd er rekening mee dat je je app tijdens de beoordeling niet kunt bouwen, dupliceren of delen in Blocks.

Lees meer over het beoordelingsproces

Stap 6 | Je app is beschikbaar in de Appmarkt

Wanneer je app is goedgekeurd, kun je deze vinden in de Wix Appmarkt. Je kunt het op een of meer websites in verschillende Wix Editors installeren om te testen hoe het werkt.

Stap 7 | Breng zo nodig wijzigingen aan

Als je wijzigingen wilt aanbrengen in je app, kun je deze opnieuw bouwen in Blocks en indien nodig opnieuw indienen.