Wix Automations: Dynamische waarden toevoegen aan verzonden e-mails

Leestijd 3 minuten
Dynamische waarden zijn een ideale manier om een e-mail een persoonlijk tintje te geven. Zet je ontvangers aan tot actie door dynamische waarden toe te voegen aan de onderwerpregel of inhoud van je e-mail. Afhankelijk van de automatisering kun je het factuurnummer van je klant, de in behandeling zijnde prijsopgave en meer weergeven.
Wat zijn dynamische waarden?
Dynamische waarden, ook wel variabelen genoemd, zijn stukjes code die op basis van hun gegevens voor elke gebruiker andere informatie weergeven. Dynamische waarden kunnen je contacten gepersonaliseerde tekst tonen (bijv. hun naam) of informatie met betrekking tot je zakelijke relatie (bijv. prijsopgavenummer, productnamen, enz.)

Om dynamische waarden toe te voegen aan verzonden e-mails:

1. Ga naar je Automatiseringendashboard.
  2. Kies aan welk type automatisering je dynamische waarden wilt toevoegen:
    • Nieuwe automatisering: Klik op + Nieuwe automatisering.
    • Bestaande automatisering
      1. Klik naast Mijn actieve automatiseringen op Bekijk al mijn automatiseringen.
      2. Wijs een automatisering aan en klik op het Meer weergeven-pictogram .
      3. Klik op Bewerken.
    • Aanbevolen automatisering: Scrol omlaag naar de lijst met automatiseringen en wijs de automatiseringen aan die je wilt gebruiken. Klik op Deze automatisering gebruiken.
  3. Klik op de Trigger-drop-down om een trigger voor nieuwe automatiseringen te kiezen of bewerk je trigger voor bestaande automatiseringen.
    Let op: Zorg ervoor dat je voor Wix Forms het specifieke formulier kiest om dynamische waarden op te halen. Zie de opmerking onderaan dit artikel om te zien hoe.
  4. Scrol omlaag naar Kies een vervolgactie en klik op Verstuur een e-mail.
  5. Klik op Bewerken.

6. Kies waar je de dynamische waarde wilt toevoegen:
    • In de onderwerpregel van de e-mail: Klik op + Dynamische waarde toevoegen naast het onderwerp van de e-mail.

• In de inhoud van de e-mail:
      1. Klik op het tekstveld waaraan je de dynamische waarde wilt toevoegen.
      2. Klik links onder de tekst Stijlen op + Dynamische waarde toevoegen.
  7. Selecteer een waarde in het drop-down menu.

8. (Optioneel) Voeg alternatieve tekst toe voor het geval er geen gegevens beschikbaar zijn voor de geselecteerde variabele. (bijv. In plaats van de voornaam van de klant kun je 'gewaardeerde klant' toevoegen)
  9. Klik op Toevoegen.
  10. Als je klaar bent, klik je bovenaan op Opslaan en doorgaan.
  11. Controleer je automatisering en klik rechtsboven op Opslaan/activeren
Let op:
Als je Wix Forms als je trigger selecteert, zorg er dan voor dat je ook het specifieke formulier kiest waaruit de dynamische waarden moeten worden gehaald. Op die manier worden de juiste opties weergegeven wanneer je dynamische waarden aan je e-mail toevoegt.
Voor Velo by Wix-gebruikers:
Als je Velo hebt ingeschakeld, kun je gegevens als variabelen in je e-mail gebruiken van gepersonaliseerde formulieren gemaakt met Velo by Wix. Dit is een geavanceerde applicatie. Lees meer